Přidávám další recept kokosek na tři způsoby od babičky, která v mládí navštěvovala kurzy cukráře.
První způsob:
1/4 kg strouhaného kokosu, 75 dk cukru, 15 dk mouky, asi 12 bílků zadělá se v nějaké nádobě nebo v kotlíku a na ohni do horka ohřejeme za stálého míchání. Nahřátou masu necháme pak vychladnout, a je-li tuhá, přidají se ještě 2-3 bílky, kornoutkem neb sáčkem dělají se na papír malé hromádky a zvolna při přivřené troubě do růžova se upekou.
Druhý způsob:
1 kg strouhaného kokosu, 1 a 1/4 kg cukru, 25 dk medu, trochu tluč. vanilky, 1 lžíci vody a trochu na drobno rozkrájeného citronátu,11 - 12 bílků. Nahřívá se na ohni tak dlouho, až těsto samo odstává od kotle. Masa pak nechá se prochladnout a lžící na papír dělají se hromádky a pak při přivřené troubě do růžova upekou.
Třetí způsob:
Z 15 bílků ušleháme sníh a postupně do něho přidáváme 80 dk cukru, k tomu přidá se 40 dk mletého kokosu, hmotu nahřejeme slabě na ohni, nahřátá hnota sejme se, přimísí se 10 dk mouky. Z teplé masy děláme na mastný pomoučený plech lžící neb kornoutkem hromádky, a ty se dají zvolna do růžova péci.