Dopřejte si letos o Vánocích a Sivestra kromě tradičních českých pokrmů a nápojů i něco speciálního. Sváteční přípitky můžete zpestřit zajímavými koktejly, které povznesou vaše chuťové buňky a jistě je ocení i vaši příbuzní a přátelé.
Některé z těchto nápojů vyžadují zvláštní ingredience, které zrovna nemusíte mít doma po ruce, proto myslete na koktejly včas a doplňte si zásoby. Nezapomeňte přitom, že šejkr by se již měl stát samozřejmou součástí vaší kuchyně.
Stojí to za to. Koktejly nejenže výborně vypadají, ale především znamenitě chutnají. A protože se vánoční tabule většinou neobejde bez sklenky šampaňského, jako základní surovinu pro tři recepty tentokrát vybíráme sekt od Bohemky. Nechte se inspirovat!
Black Velvet
Ingredience: 6 cl černého ležáku, Bohemia Sekt brut
Příprava: Do sektové sklenky nalijte černé pivo a opatrně dolijte dobře vychlazeným sektem. V jakém poměru, to už nechte na vašich chuťových buňkách.
el Niňo
Ingredience: 2cl Papaya sirup Fabbri, 5cl Dynybyl Special Dry gin, 5cl mandarinková čerstvá šťáva,
cca 10-11cl Bohemia Sekt demi sec, střik mandarinkové kůry
Příprava: Dávkujte všechny suroviny mimo sektu do šejkru a důkladně protřepejte. Nalijte do sklenky - flétny a dolijte sektem. Ozdobte karambolou s lístkem máty.
Bohemia Bubbles
Ingredience: 2 cl borůvkového sirupu, 2 cl citronového sirupu, 10 cl Bohemia Sekt demi sec
Příprava: V šejkru protřepejte sirupy, nalijte do sektové sklenky s vloženou spirálou citronové kůry, doplňte sektem Bohemia Sekt demi sec a ozdobu dokončete několika čerstvými velkými borůvkami.