Chtěla bych Vám poskytnout recept na velmi jednoduchou, co se přípravy týče, domácí zmrzlinu, která je ovšem mňam. Recept mám přejatý z časopisu Apetit a nemá chybu. Zmrzlinu jsem začala dělat hlavně proto, že do ní nejdou vajíčka (i když mám domácí od vlastních slepic).
Ingredience:
600 g slazeného kondenzovaného mléka
600 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu nebo trocha pravé mleté vanilky
Příprava:
1 Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilku šlehejte, až směs zpevní – měla by vypadat jako pěkně tuhá šlehačka.
2 Směs dejte do nádoby na mražení nebo do chlebíčkové formy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zamrazit. Pak je už jen na vás, s čím si ji dáte (čokoláda, ovocný dip, karamel, oříšky).
Můj tip:
Zvolenou nádobku (třeba plastovou krabičku od nanukáče) naplňte asi z poloviny. Pak tam vlejte ovocný dip - výborný je ostružinový. Vidličkou zmrzlinu projeďte a doplňte zbytek zmrzliny. Je to vynikající. Můžete s klidem použít i méně hustou domácí marmeládu, tu, kterou máte nejraději, jen by měla být spíše kyselkavá. Samotná zmrzlina je lahodná a chutná skoro jako ruská zmrzlina.
Doba přípravy: 15 minut, nechte zamrazit - nejlépe přes noc.
Dobrou chuť!