Po obžerství vánočních svátků se na obvyklé maso nemohu už ani podívat. Vymyslel jsem si selečí maso a dokonce ho v metropoli Praha i sehnal.
Netušil jsem jak masitý je selečí krk. Cena byla nepatrná, přikoupil jsem tedy ještě dva kusy hovězí oháňky. Ta už byla dražší, byla už z dospělé krávy. Abych hodně nakoupil, řeznice mi přidala i čerstvé borůvkové knedlíky. Ty mi přinesl sám tamní řeznický šéfkuchař, umouněný a upatlaný. Kdybych ho viděl dříve, nekupoval bych je od něj, nechutnaly by mi.
U benzinové pumpy jsem ještě přikoupil domácí moravské víno, taková tu v Praze máme nákupní místa. Pivo na podlévání jsem pořídil v prodejně zbraně-střelivo.
Vše jsem vařil podle návodu z prvorepublikové kuchařky.
V sobotu a neděli jsem vše snědl. Netušil jsem, jak dobře chutnají tahle nezletilá prasátka.