V Čakovičkách, malé obci kousek od Prahy, je útulná hospůdka Na Pekárně. Její majitel a šéfkuchař Václav Frič zde žije s manželkou a dvěma dětmi. Pan Frič má své krédo: "Mám hospodu tam, kde končí záda a začínají nohy, ale dělám práci, která mne baví, a lidem rozdávám radost a štěstí."
Tak až například při návštěvě Prahy zbyde čas, zajeďte si na typicky český oběd či večeři (Pražáci mohou využít dopravy MHD - bus 351 od metra "C" Letňany).
Ale pozor, návštěvu si raději předem rezervujte - jezdí sem přátelé až z Moravy - a zejména o víkendu bývá zcela obsazeno. Tady je kontakt: www.napekarne.com.
K této stručné informaci přeji všem gurmánský zážitek a DOBROU CHUŤ!
Několik rad pana šéfkuchaře
TUKY: používá pouze vepřové sádlo, máslo, olivový olej
ŘÍZEK: smaží zásadně na sádle, musí "plavat" = zatáhne se a nenabere tolik tuku
TATARÁČEK: ze svíčkové NE - je suchá, zbytečně drahá a škrábání je přežitek. Stačí 2x pomlít hovězí zadní!
TOPINKA: též musí v pánvi plout! Pak není jako "dříví".
Pan Václav Frič stíhá i učit v PRAKULu (Pražský kulinářský institut), vydává knížky o vaření, je nejen odborník na českou kuchyni, ale např. 7násobný mistr ČR v loupání ústřic (přestože ČR moře nemá).
Škoda, že nemohu opsat obsáhlý článek z regionálních novin, ale návštěva přesvědčí lépe.