Uvařte si opravdu skvělý guláš bez míchání.
Ingredience
1 kg vepřového masa - nejlepší je z plecka
3 větší cibule
5 stroužků česneku
2 čajové lžičky gulášového koření (může být i kari)
3 čajové lžičky sladké mleté papriky
3 polévkové lžíce solamylu
2 masoxy
sůl, pepř, feferonka
0,75 - 1 l vody
Příprava
Maso a cibuli nakrájíme, pořádně promícháme s ostatními surovinami (masoxy rozpustit v malém hrníčku a pak dolít do 1 l vodu), dáme vše do pekáče (lepší do simaxové misky), přikryjeme alobalem a pečeme na 250 oC asi 1,5 hodiny. Nedoléváme vodu, nemícháme a nesundáváme alobal! Podáváme s chlebem, těstovinami, rýží nebo knedlíkem.