Tip na omáčku na jiný způsob pro případ, že úroda rajských jablíček na zahrádkách je nadprůměrná a vy máte dojem, že všechny možné způsoby zpracování, ať tepelné či za studena, jste vyzkoušeli.
Ingredience
Rajčata
3 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
balkánský sýr
třtinový cukr
oregano
chilli, sůl, pepř
Postup
Česnek minutu orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nadrobno pokrájená rajčata, špetku chilli a třtinového cukru. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne asi 20 minut, potom osolíme, opepříme a přidáme čerstvé nasekané oregano. Připravíme si zapékací misku, kterou vymažeme olivovým olejem, vlijeme omáčku, posypeme balkánským sýrem a zapékáme 20 minut. Podáváme s tousty či bagetami. Chutná i vychladlé.
Jednoduché, rychlé a je to mňamka.
Dobrou chuť!