Úkol č. 3 – Recept v nouzi
Dnes jsme měli chuť na česnečku, a abych to nějak vylepšila, rozhodla jsem se vložit do ní ztracené nebo chcete-li pošírované vejce.
Česnečku v našich končinách zná snad každý a každý má také na ni ten svůj, zaručeně nejlepší, recept. A ingredience se na tuto jednoduchou polévku doma vždy najdou.
A co to pošírované vejce, víte, jak na to?
Do menšího kastrůlku dejte vařit vodu, osolte. Než voda začne vřít, rozklepněte si do malé misky vajíčko, pěkně opatrně, musí zůstat celé. Když už voda vaří, přidejte do ní jednu lžíci octu a lžící udělejte ve vodě vír. Opatrně do středu víru vlejte vejce. Pokud se vám to podaří, tak sledujete, jak bílek dělá kolem žloutku „ulitu“. Vařte přesně 4 minuty. Bílek musí být pevný a žloutek se musí krásně roztékat.
Dobrou chuť.