Ingredience pro 4 osoby:
1 kachna (okolo 2 g), světlý vinný ocet, 2 jablka oloupaná, nakrájená na kousky, 5-6 bobkových listů, nejlépe čerstvých, 100g zázvoru, oloupaného, nakrájeného na kousíčky, malý svazek tymiánu, sůl, pepř, olivový olej, 500ml kuřecího vývaru, Brandy nepo Calvados
Postup:
Troubu předehřejeme na 220°C. Kachnu omyjeme, pak ji důkladně osušíme a ze všech stran potřeme octem. Břišní dutinu naplníme jablky, tymiánem, bobkovými listy a zázvorem. Poté kachnu ze všech stran osolíme a opepříme a potřeme olejem, dáme mřížku do pekáčku a pečeme 20 minut. Poté snížíme teplotu na 180 st. C a pečeme dalších 50 minut, občas podlejeme výpekem.
Kachnu vyndáme z pekáče a odendáme větší množství tuku, vlijeme vývar a brandy či calvados a svaříme na šťávu. Poté do ní zamícháme rozmačkaná jablka z kachní dutiny a podáváme společně.