Možná, že titulek mého dnešního článku někoho pobaví. Vždyť loni byla houbařská sezóna skvělá. A mnozí z vás o sběru hub psali. Tak jsem se probírala svými zápisky a našla jeden, který není ani na přípravu; natož na finance, náročný.
Takže, kdo chce, ať to zkusí. A musím říct z vlastní zkušenosti, že je vynikající.
Falešný kaviár ze sušených hub.
5 dkg sušených hub, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 dcl mléka, 2 lžíce oleje, citrón, pepř, sůl, mletý kmín, trocha vegety nebo podravky.
Sušené houby propláchneme vlažnou vodou, naložíme na 3 hodiny do mléka zředěného vodou v poměru 1:1. Potom houby uvaříme, necháme zchladnout, nakrájíme nadrobno a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a všechno podusíme a po vychladnutí umeleme. Nakonec směs ochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem, vegetou či podravkou, kmínem a citronovou šťávou. Kaviár mažeme buď na teplé tousty, plátky chleba, rohlíků nebo na křupavé bramboráčky.
Přeji všem dobrou chuť.