Vyzkoušela jsem houbu sírovec. Sírovec žlutooranžový (choroš nebo chorošovec sírový) je vlastně parazit. Je to dřevokazná houba rostoucí na stromech, kterým škodí. Najdeme ji i v zahradě na ovocných stromech. Mladý sírovec je měkký a údajně má chutnat jako kuře. Vyrostl i u Pinkásků na třešni a ti mi ho kus věnovali, abych si ho mohla vyzkoušet.
Přinesla jsem domů půl kila "dřevěného kuřete".
Nakrájela jsem houbu na kostičky a už pokračovala jako u kuřecího masa.
Na pánvi na tuku jsem zpěnila cibuli a přidala "dřevěné kuře"
Směs jsem okořenila mletým pepřem, grilovacím kořením, sladkou paprikou, kmínem a přidala kostku slepičího bujónu
Po orestování jsem trochu podlila a nechala asi 10 minut dusit
Na šťávu jsem rozmíchala 1 dcl vody se lžící hladké mouky (po našimu zaklvedka), nechala provařit a mohlo se servírovat s vařenými brambory. I po tepelné úpravě si kostičky zachovávají svou konzistenci a opravdu vypadají a chutnají jak kuřecí kousky.