Ovocných dobrůtek nabízí léto bezpočet. Od prvních jahod počínaje děláme poháry, dezerty, koktejly nebo tvarohové knedlíky. S přibývajícím ovocem dále koláče, záviny, žemlovky a jiné. Nejlepší je ovšem sníst ovoce čerstvé, bez úpravy.
Jako lehký, svěží oběd či večeři můžeme nabídnout ovocný talíř s kuskusem. Máme-li zahrádku, stačí jen oběhnout, natrhat, umýt a ve chvilce můžeme servírovat.
Jablečný kuskus s ořechy
Do misky si dáme jeden díl kuskusu, zalijeme dvěma díly vroucí vody, přiklopíme.
Než kuskus nabyde, připravíme si letní ovoce na oblohu, čím pestřejší směs, tím lépe. Použila jsem švestky, jablka, maliny, jahody, rybíz černý a červený, borůvky.
Do misky s kuskusem přidáme zvlášť nahrubo nastrouhaná dvě letní jablíčka a hrst nasekaných ořechů. Zamícháme. Někdo má rád před podáváním ještě polít medem či máslem. Já už nic nepřidávala, jablíčka a ořechy postačily.
Jablečný kuskus upravíme na talíř a bohatě ozdobíme čerstvým ovocem.