Hosté na Portu si pochutnají stejně jako vrcholoví hokejisté
FOTO: poskytnuto z archivu hotelu Port

Hosté na Portu si pochutnají stejně jako vrcholoví hokejisté

1. 5. 2024

Letní sezona se kvapem blíží, a tak jsme se vydali do hotelu Port na břehu Máchova jezera, abychom zjistili, jaké novinky tady na hosty čekají. Tentokrát jsme se zajímali o to, co připravuje zdejší kuchyně.

„Vycházeli jsme ze zkušenosti a především z oblíbenosti daných jídel. Zachovali jsme např. velmi oblíbené stálice našeho lístku, a to papardele s krůtím masem, cuketou a smetanovou omáčkou, krůtí steak na medu s černou čočkou beluga a nesmí samozřejmě chybět ani kapří hranolky s lehkým bramborovým salátem. I když i tyto pokrmy jsme pozvedli zase o něco výše, ať už v chuti, či servisu. Pro děti zůstává oblíbený řízeček Haribo s bramborovou kaší, buchtičky s vanilkovým krémem a další. Hosté se mohou těšit na nová nápaditá jídla. Malá ukázka: mezi předkrmy jsme zařadili gratinovaný kozí sýr s ořechy a medovo hořčičným dresinkem, ryby jsme doplnili o candáta s celerovo hráškovým pyré, děti i dospělí se mohou těšit na sladkou tečku v podobě tvarohových knedlíků s jahodami a skořicovým tvarohem a mnoho dalšího,“ vyjmenovává Zuzana Burešová, ředitelka hotelu Port.

Tak jako všude jinde, i zde vycházejí vstříc strávníkům, kteří nemohou nebo nechtějí konzumovat tradiční jídla. Vegetariánství i veganství se stále těší veliké oblibě a patří mezi moderní stravování. V každé kapitole jídelníčku hotelu Port si přijde na své vegetarián a s drobnou úpravou i vegan. Při tvorbě lístku tady samozřejmě mysleli i na celiaky.

 

Snímek obrazovky 2024-04-30 v 11.56.24.png

Snímek obrazovky 2024-04-30 v 11.56.48.png
Fotografie poskytnuty z archivu hotelu Port

 

Základem české kuchyně je tradice. S touto myšlenkou zdejší kuchaři obohatili jídelní lístek ve formě denních nabídek, kdy zakomponovali i tradiční suroviny našich babiček jako jsou plíčky, dršťky a další. „Mám rád, když můžu vytvářet a zkoušet tradiční jídla s novými postupy a i naopak naservírovat sladké jídlo do porcelánu jako po babičce - to si chcete dát ještě jednou,“ říká nový šéfkuchař Lukáš Prokorát.

Mezi trendy v gastronomii jistě patří i zmiňované vegetariánství či veganství, ale i zpracování masa a zeleniny tzv. od stonku až po kořínek. S novým šéfkuchařem přichází nové výzvy, zkušenosti, vize a názory.

„Lukáš Prokorát, náš nový šéfkuchař, přišel z nedalekého Liberce, kde byl šest let šéfkuchařem pro HC Bílí Tygři a před tím působil na obdobné pozici na zámku Hrubá skála. Svým nadšením, zkušeností a láskou pro gastronomii si získal nejen tým kuchařů, kteří jsou u nás již přes rok a troufám si říci, že si skutečně „sedli“, a vede svůj tým směrem, který je nám velmi blízký,“ konstatuje ředitelka Zuzana Burešová a dodává, že šéfkuchař dbá na přesné dodržování postupů při přípravě jednotlivých chodů tak, aby výsledek byl skutečně vynikající.

„Když vaříte pro tým profesionálních hokejistů, je důležité zakládat si na použití kvalitních surovin, zpracování a udržení kvality. Toto bych rád přenesl z hokejové haly do našeho krásného hotelu, aby to bylo pravidlem pro náš polopenzový bufet, denní nabídku a ALLA CARTE," vysvětlil šéfkuchař Prokorát.

 

Lukáš Prokorát.jpeg 
Šéfkuchař Lukáš Prokorát. FOTO: archiv hotelu Port

 

 

 

 

 

cestování gastronomie ubytování
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden

Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?