Foto

Jak vařily naše prababičky:
Slezský špaček

23. 4. 2015

Zajímá vás, jak se vařilo za první republiky, před sto a více lety, či dokonce za dob zřejmě nejslavnější české kuchařky a národní buditelky Magdaleny Dobromily Rettigové? Právě o tom pojednává gastronomický seriál Jak vařily naše prababičky, v němž uvádíme zajímavé historické recepty. Pojďme se podívat na další z nich.

Mleté vepřové maso osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, pepř a vejce a dobře promícháme. Z takto připravené hmoty vytvarujeme obdélníky, na které klademe plátky libové uzeniny (vuřt, párek, měkký salám) a plátky cibule. To celé pak stočíme a poněkud stlačíme tak, aby náplň na obou koncích mírně vyčnívala (podobně jako u španělských ptáčků). Obalíme v hladké mouce, opečeme na oleji, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Pak šťávu zjemníme máslem a podáváme s brambory.

 

Ingredience
300 g mletého vepřového
300 g libové uzeniny
100 g cibule
80 g oleje
30 g strouhanky
60 g hladké mouky
20 g másla
30 g slaniny
1 vejce
sůl
pepř
masový vývar

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%