Na jaře, v létě, na podzim i v zimě připravíte jednoduché pohoštění z listového těsta pro hosty i domácí. Neváhejte a vyzkoušejte.
Ingredience
listové těsto
zakysaná smetana
tvrdý sýr
cibule
vejce, šunka
sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
Z listového těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu. Okraje zvýšíme asi tak o 3 cm a dno několikrát propíchneme vidličkou. V míse smícháme zakysanou smetanu, vejce a na kostičky nakrájenou šunku. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Hmotu rozetřeme na koláč, obložíme kolečky cibule a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě asi ½ hodiny. Před podáváním můžeme posypat sekanými bylinkami. Podáváme jak teplý, tak studený a je to mňamka.
Dobrou chuť!