Sladký toast nebo ovesná kaše posypané skořicí chutnají tak dobře, že je těžko uvěřit v nějakou zdravotní prospěšnost tohoto nenápadného hnědého prášku. Ve skutečnosti ale jde o jedno z nejmocnějších léčivých koření. Skořice se nejvíc proslavila svou schopností zlepšit hodnoty hladiny cukru u osob s cukrovkou. Některé z jejích přírodních složek zlepšují účinek inzulinu. Nedílná součást jablečného závinu dokonce může předcházet vzniku krevních sraženin, což je obzvláště důležité.
Stejně jako řada dalších druhů koření má i skořice antibakteriální a protizánětlivé účinky. Ukázalo se, že se kromě jiných vypořádá s bakterií E coli. Výzkumníci dokonce objevili, že je bohatá na antioxidanty polyfenoly, což je další důvod, proč je prospěšná. Obsahuje také hodně vlákniny (ostatně pochází z kůry stromu) a u některých osob dokáže tlumit pálení žáhy.
Skořice zlepšuje hodnoty
hladiny cukru u diabetiků
10. 6. 2013
Zpět na homepage
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 49. týden
Staré české filmy a pohádky se minulý týden líbily, a tak v nich ještě budeme pokračovat i v tomto týdnu.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?