Hořká čokoláda
prospívá zdraví

Hořká čokoláda
prospívá zdraví

25. 3. 2012

Tak to se mi líbí. Moje oblíbená pochoutka a přitom údajně velmi zdravá. V knize Jídlo léčí jsem se dočetla, že hořká čokoláda je plná antioxidantů.
Hořká čokoláda obsahuje značné množství flavonoidů, antioxidantů bojujících proti nemocem, které najdeme také v červeném víně a mnoha různých druzích ovoce a zeleniny. Ve skutečnosti se ukázalo, že hořká čokoláda má více flavonoidů než kterákoliv jiná potravina. Jak zjistily studie, obsažené antioxidanty mohou významně zlepšit krevní tlak, bránit vzniku krevních sraženin, zpomalit oxidaci LDL cholesterolu (snížit pravděpodobnost jeho přilnutí ke stěnám tepen) a omezit zánět. Jeden z výzkumů tvrdí, že pár čtverečků denně dokáže snížit riziko infarktu o 10 procent. Konzumace hořké čokolády může také omezit inzulinovou rezistenci, hlavní problém při cukrovce.
Poohlédněte se po hořké čokoládě s nejméně 60 procenty kakaa. A denně si dejte dva až čtyři čtverečky.

Můj recept:
Čtvereček hořké čokolády si nastrouhejte do šálku, zalijte jej horkou kávou a mléčnou pěnou. Získáte vynikající moca cappuccino.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 46. týden

Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?