Chtěla bych se s vámi podělit o můj poznatek. Jsem vyučená prodavačka a tak nějak ve mě zůstala jakási pravidla, která se týkala potravin. Konkrétně mám na mysli barvy pytlíků na mouku. Téměř celý život jsem tak nakupovala podle barev. Bylo pro mě dané, že hladká je zelená, modrá je polohrubá a hrubá je červená. Asi opravdu stárnu, už se několikrát stalo, že přinesu domů úplně jinou mouku, než jsem chtěla. Vždyť jsem vzala červenou! Ano, ale není hrubá ale hladká!
Také kvalita mouky je různá a stalo se, že cukroví po upečení vypadalo nějak jinak, než mělo. Po laickém bádání po příčinách jsem se dověděla, že obsah lepku je různý a hodně záleží na způsobu a době sušení obilí před mletím. Vděčím havlíčkobrodskému mlýnu, který zůstal u "starého" značení a drží si označení hladká - zelená, polohrubá - modrá a hrubá - červená. I cukroví upečené z této mouky mělo "svůj" tvar. Možná je to jen tím, že jsem broďačka. Jistá věc je ta, že u tohoto produktu nemusím přemýšlet a jdu podle "barvy". Opravdu stárnu.