Novoroční oukrop

Novoroční oukrop

1. 1. 2014

Každý rok na Silvestra vařím pro mou rodinu novoroční oukrop. Jestli neznáte, určitě vyzkoušejte. Tenhle oukrop se u nás vaří i v jiné dny v roce.

Budete potřebovat kroupy střední velikosti, kořenovou zeleninu, houby, kvašené zelí a uzené maso. Nejlepší je celé uzené koleno. Kroupy vaříme s jednou cibulí a kořenovou zeleninou. Osolíme a přidáme jedno uzené koleno. Než se nám uvaří, tak v druhém kastrolu vaříme okmínované kvašené zelí. Na pánev si dáme lžíci sádla a nadrobno nakrájenou cibulku, když je cibulka růžová, přidáme houby a dusíme. Z uvařeného kolena obereme a nakrájíme na kostičky maso. Pak do kastrolu s uvařenými kroupami přidáme podušené zelí i s vodou, houby, maso, dochutíme pepřem a můžeme podávat. Viz foto.

 

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.