Vezmeme jeden starý brambor, pečlivě olámeme klíčky a vyhodíme. Jsou totiž jedovaté a nepoužitelné. Brambor oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme do slané vody vařit. Po uvaření hrnek odstavíme a necháme brambor s vývarem vystydnout.
Mezi tím vezmeme pejska, do druhé ruky malý košíček a vykročíme ven do krásné, jarní přírody. Na nejbližší louce se zastavíme, psíka necháme radostně pobíhat a do košíčku si natrháme několik hlaviček pampelišek a sedmikrásek. Pokud máte zahrádku a narostla vám tam nějaká pažitka, či jiné bylinky, přidáte do košíku.
Vrátíte se se spokojeným pejskem a dobrou náladou domů. Řádně vyhladovělí se pustíte do přípravy chutné jarní polévky. Do vychladlé vody s brambory přidáte trochu mléka, hlavičky pampelišek a sedmikrásek, posypete pažitkou a zamícháte. Tuto polévku, lahodnou, barevně příjemnou oku a plnou vitamínů můžete pojíst se skrojkem chleba. Vaše staré tělo se zaraduje. Dobrou chut!!!
Že by šílený aprílový žertík? Ne, je to skutečný recept mé sousedky. Penzi totiž utratila v lékárně.