Upečte si chutné chlebánky.
Suroviny
150 ml bílého jogurtu (může být kefír, nebo i podmáslí, ale myslím si, že pak se asi budete muset přisypat trochu mouky), 200 ml vody, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička Sladěnky (medu, nebo cukru), 1 lžíce soli, 3 lžíce olivového oleje, 15O g celozrnné pšeničné mouky, 150 g hladké pšeničné mouky, 200 g polohrubé pšeničné mouky a špetka bioprášku do pečiva (bez fosfátů – je to vinný kámen), 50 g vloček (žitných, ovesných), 1/2 čerstvých kvasnic, 1 lžíce slunečnicových semínek a kmínu.
Příprava
Po uhnětení a vykynutí, jsem tvarovala bulky, nechala ještě kynout pod utěrkou, poté rozřízla do kříže a pomašlovala vajíčkem s vodou, posypala jáhlemi a tmavým i světlým sezamovým semínkem a hrubou solí. Pekla jsem na 210 °C asi 20 minut.
Dobrou chuť!