Jaro se předvádí v plné parádě, ale s ubíhajícím časem začíná v nás, houbařích hlodat otázka. Rostou? Také se vám zdá, že by se mohlo říkat \"co Čech, to houbař\"? Ovšem, ne každou houbu je možné sbírat, ne každou houbu je možné sníst. Více houbařských informací nabízí atlasy hub. A najdete-li hub, že nevíte co s nimi, zkuste pomazánku.
Ingredience
1/2 kg čerstvých aromatických hub (pečárky, klouzky, čirůvky)
2 cibule
3 stroužky česneku
citrón, pepř, sůl, 2 lžíce oleje, pažitka
Postup
Očištěné houby nakrájíme a opečeme na rozpáleném tuku. Zvlášť necháme zesklovatět cibuli, pak ji přidáme k houbám a společně dusíme, až jsou houby měkké. Až směs vychladne, pak ji spolu s cibulí umeleme na masovém strojku, dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem, citronem a pažitkou.
Mažeme na krajíčky chleba nebo veky a je to mňamka. Dobrou chuť!