Brambory po papiňácku

Brambory po papiňácku

28. 5. 2012

Jak připravit brambory, aby neztratily svou chuť?

Ingredience:
brambory, sůl, kus másla, někdy i česnek 2-3 stroužky

Postup:
Oloupané a nakrájené brambory vložíme do papiňáku, osolíme, přidáme kus másla. Uzavřeme a čekáme, až papiňák začne pískat. Od té chvíle ho po 3 minutách stáhneme ze sporáku. Brambory se totiž v papiňáku vydusí ve vodě, kterou samy obsahahují, čímž si zachovají svoji chuť. Toť vše.
Někdy je možná lepší přidat 1-2 lžíce vody, pokud nechceme, aby se nám brambory připekly ke dnu. Fajnšmekři občas dokonce na brambory mohou vymačkat 2-3 stroužky česneku a mají to jako hlavní jídlo, nikoli jen jako přílohu.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%