A je tu zase podzim. Čas sklizně ovoce i zeleniny na zimní uskladnění. Dny se krátí, času se nedostává, jablíčka padají, zdlouhavé vaření zdržuje o nákupech nemluvě? Vyzkoušejte recept na bleskovou snídani či večeři.
Ingredience
6 jablek
150 g hrubé mouky
4 vejce
500 ml mléka
olej
Postup
Na hrubém struhadle nastrouháme dvě oloupaná jablka. V míse rozšleháme vejce, přidáme mléko, postupně mouku. Do hladkého těsta vmícháme jablka. Osmažené omelety klademe na ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Ostatní jablka nakrájíme na tenké plátky, položíme na polovinu a palačinku přeložíme. Přelijeme rozředěnou marmeládou, případně ozdobíme šlehačkou či jogurtem.
A je to mňamka!
Dobrou chuť.