Copak nás naříkat nutí?
Svět přece plný je různých chutí.
Něco je sladké jako med
a něco jako citron kyselé.
Něco je jako slza slané,
tak jako ona skane
a zmizí v moři života.
Ten stále plyne, klokotá.
Hořkost, tu spojujeme s jedem.
Došli jsme na konec
a můžem začít znovu - medem.
Kdo tohle všechno dobře zná,
ten všechny chutě promíchá
a pokud všeho s mírou dá,
pak život šťastný prožívá.
Tak nasedat!
Životním kolotočem dále jedem.
Kolotoč
13. 8. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
14.8.2015 08:25
Moc hezky a hlavně pravdivě napsáno.Život je opravdu kolotoč, jednou jsme dole, ale pak zase jedeme nahoru.
Marie Magdalena Klosová
13.8.2015 22:40
Bezva,Janinko,letím s Tebou na tomto kolotoči a svět se pod námi nádherně točí!mm
Jana Šenbergerová
13.8.2015 17:37
Děkuji za hezké komentáře a těm, kteří zrovna teď prožívají na životním kolotoči jakoukoliv nevolnost, přeji, ať je brzy zase líp.
Soňa Prachfeldová
13.8.2015 15:15
Tak chutná život a šťastni ti, co mohou od všeho trochu. Také jsem vděčná za dary, kterých se mi dostává. Je mi nanic, když vidím co se děje, ale na to jsme krátcí a i když to zní sobecky, vychutnávejme, čeho nám je dopřáno i když utrpíme občas šrámy, však se zacelí. Ať žije život s láskou :-)
Soňa Prachfeldová
13.8.2015 15:15
Tak chutná život a šťastni ti, co mohou od všeho trochu. Také jsem vděčná za dary, kterých se mi dostává. Je mi nanic, když vidím co se děje, ale na to jsme krátcí a i když to zní sobecky, vychutnávejme, čeho nám je dopřáno i když utrpíme občas šrámy, však se zacelí. Ať žije život s láskou :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
13.8.2015 11:02
Na "kolotoči života" jede-myslím-skoro každý, nemůže si ani vybrat chci/nechci. Na pouťové atrakce jsem nikdy nebyla - řetízkáč mne nelákal, ruské kolo jen 1x (na stříšce předch.vozíku bylo nazvraceno), horská dráha taky jen 1x (kvůli dětem v Budapešti - Vidámparku) a dost !! Jen ještě 1 kolotoč si ráda- už jen prohlédnu - až znovu na Letnou dají po dlouhodobém restaurování ten historický.
Elena Valeriánová
13.8.2015 09:55
Nevím, na kterou jízdu jsem teď naskočila, ale je mi z ní trochu šoufl. Doufám, že brzy skončí a udělá se mi líp. Pěkná báseň, nahoru dolů, jak život sám.
Olga Štolbová
13.8.2015 09:47
Jani, jak pravdivé, život je opravdový kolotoč.Jenže na pouti, na kolotoči, bychom dlouho nevydrželi a ten životní kolotoč s námi cloumá sem a tam a držíme se ho zuby-nehty, a rádi...Díky...*****
Hana Rypáčková
13.8.2015 08:54
Ano, vlastně prožívám samé šťastné chvilky.Nebýt veder, nevnořím se tolikrát do řeky.Ta slast, když mě přijímá do sebe a stávám se její součástí, když ochladí mé staré tělo a polaská-.Díky slunci. Že zničena je má osmnáctiletá práce- toť pomíjivost života.Však se zrodí život nový.Jsem ráda, že tu s vámi jsem.S chutí do života ,jdu dnes k zubaři a přijede dcera s vnukem!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu