Takové hezké Vánoce
15. 12. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
25.1.2015 22:38
Tento ale mé pozornosti neunikl,ba naopak mě inspiroval.Pozvali jsme k štědrovečerní večeři souseda,který je sám a moc se mu zrovna nedaří,a bylo to příjemné.Měla jsem dobrý pocit z dobrého skutku.mm
Marie Foltýnová
25.1.2015 22:13
Moc hezký příběh.Je smutno samotnému člověku a tím více samotu cítí v tak významné svátky,jako jsou Vánoce.Bylo to od Vás moc hezké.
František MENDLÍK
16.12.2014 07:18
Ve své profesi výpravčího vlaků jsem Vánoční svátky dost flákal. Svátky a pátky se mi slily do jedné masy a kolikrát rodina včeřela odpoledne a já jsem pak jel na noční. Jednou jsem sloužil na štědrý den denní směnu. Cestou domů ve vlaku jsem byl jedním z nemnoha cestujících. A jak tak procházím vlakem, narazil jsem na osamělou ženu, známou v obci jako Bába čert, nebolio čertice. Byl rozhádaná s celou vesnicí, vynadala kdekomu. Bába seděla osamělá tak jsem si přisedl. Byla naměko. Pak mi vyprávěla svůj životné příběh se slzami v očích. Poslouchal jsem beze slov a nakonec ji pohladil. Od té doby se čas od času objevil na chodbě mého rodinného domu pomeranč!
Hana Rypáčková
15.12.2014 19:05
Krásný příběh.Starý zvyk je , prostřít ještě jedno místo u stolu pro kolemjdoucího .Jako dítě jsem si na volnou židli posazovala oblíbeného medvěda.Býváme na Štědrý den sami dva a máme také prostřeno pro třetího.Co kdyby?Ale nikdy nikdo bez oznámení nepřišel.Ve dvoře našeho domu bydlel starý pan Horáček ,kožišník a vycpavač zvěře .Maminka ho zvala, ale pak mu donesla porci večeře a cukroví, byl zalezlý, jak starý jezevec.
Zuzana Pivcová
15.12.2014 18:41
To je obdivuhodné. A naopak jsou lidé, kteří si k sobě nevezmou na vánoce ani své staré osamělé rodiče.
Libuše Křapová
15.12.2014 17:24
Milá vánoční a příkladná vzpomínka. Opravdu, jak málo stačí, aby bylo všem pěkně :-)
Eva Balúchová
15.12.2014 15:43
Moc pěkný dojemný příběh.Udělali jste jednoho člověka šťastným.A nejen jeho,i vám to určitě udělalo radost.
Jana Šenbergerová
15.12.2014 15:05
A stačilo by tak málo, aby i opuštění lidé byli šťastní.
Moc hezký příběh ze života. Jsem ráda, Liduško, že jsme se mohly setkat alespoň virtuálně. Zatím ...
Marie Magdalena Klosová
15.12.2014 14:23
Lidmilko,příběh jako z jiného světa.Zvlhly mi oči.Krásné Vánoce! mm
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA