Petardy i petelice,
ty štvou Jana, psa však více,
když jdou lidé na oslavu,
neví kam má schovat hlavu,
neboť dopředu již tuší,
budou ničit jeho uši,
střílet v šílenosti davu,
řevem provolávat slávu,
nedbaje němých kamarádů,
kteří to berou jako zradu,
všech těch svých pánů, paniček,
jejich přiblblých srandiček.
![To se sluší pro psí uši?](/images/rocket-461750_640_201412211611307.jpg)
To se sluší pro psí uši?
21. 12. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
26.12.2014 19:15
Hezký večer, ráda bych se podělila s pejskaři, jejichž miláčci nesnášejí střílení, o zkušenost. Po šesti letech trápení jsem letos dostala od veterináře přípravek ALAVIS CALMING. Nevěřila jsem, že bude mít na Bertíka účinek. Včera a dnes jsem jej vyzkoušela, dala jsem mu okolo druhé dvě tobolky a asi za hodinu jsme absolvovali procházku. Přesto že střelba byla slyšet ze všech stran, byl jako vyměněný. Vyčůral se, přijímal odměny a NEJANČIL.... Najděte si tento přípravek na internetu....
František MENDLÍK
22.12.2014 18:06
Milý Zdeno. Já němé tváři neublížím, ale mezi kinology nepatřím. Na vrátnici v Medlánkách mi byl přidělen služební vlčák, zhruba šedesátiletý. Ten pes pobíhal po své určité trase a dal se ošálit piškoty. Vyfasoval jsem noční na Silvestra. Začaly petardy. Pes knučel, tulil se ke mně na vrátnici a občas zmizel pod stolem. A já jsem v několika tóninách vykřikoval sprostá slova, z nihž Vy hovada bylo to nemírnější.
Hana Rypáčková
21.12.2014 20:51
Moc hezky napsané.Mně to vadí strašně, na rozdíl od mého psa....
Ale to je výjimka, většina psů jsou zoufalí a nechtějí ani venčit...
Zuzana Pivcová
21.12.2014 18:25
To je název jako výzva! Mnoho lidí vůbec nechápe, že psi (i kočky v bytě na sídlišti) vnímají ten hluk daleko intenzivnějim nebo je jim to zkrátka jedno. Ale to se týká i různých rockových koncertů, nebo znám mládence, který si chce vydělat bubnováním na ulici a vedle sebe má celou dobu psa. Je to šílené. Jsem ráda, že jste to tak napsal, i když myslím, že zdejší čtenáři mají rádi zvířata.
Eva Mužíková
21.12.2014 18:12
Pane Horenský, básníte mi z duše. Já v tuto dobu nenávidím všechny bezohledné " pyrotechniky". Silvestrovské oslavy musím tolerovat, umím si částečně poradit. Venčit jdu Bertíka naposledy tak okolo 18té hodiny, pak jsme převážně zalezlí s knížkou v koupelně. Ale nemohu se smířit s tím, že toto střílení se ozývá již od poloviny prosince až do poloviny ledna. Bertík, přestože má perfektní poslušnost, od těchto dnů musí být na vodítku i tam, kde je volný pohyb psů povolený. Je tak strašně vystresovaný, že by byl schopen utéci kamkoliv, jen nejdál od toho obtěžujícího zvuku... Mnohdy o něj mám opravdu strach, srdíčko mu buší, klepe se a na nic nereaguje... PROČ???
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden
Tento týden bude vědomostní kvíz na téma "Názvy států". Tak schválně, jak na tom jste v zeměpise?
AKTUÁLNÍ ANKETA