Kouzlo časů minulých:
vůně horké páry
5. 1. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
7.1.2015 17:34
U7míte o starých časech nádherně povídat, že se jednomu zasteskne v téhle době zrychlené a přetechnizované.
Olga Štolbová
6.1.2015 18:37
Jaroslave díky, prima vzpomínky. Tohle všechno si my, dříve narození, ještě dobře pamatujeme, a trocha nostalgie nikoho nezabije. ***
Marie Magdalena Klosová
6.1.2015 13:33
Pane Herone,dovedete mě rozesmát i lakonickou poznámkou.Kéž bych je zaznamenala i u svých "pokusů".
Zdeněk Horenský
6.1.2015 11:35
Ten jakýsi vercajk na označování lepenkových jízdenek se nazýval "kompostér".
Jaroslava Handlová
5.1.2015 23:20
Toto kouzlo časů páry i mě vrátilo do dětských let. Krásné vzpomínání.
Jitka Chodorová
5.1.2015 23:05
Tak,to jste uhodil hřebíček na hlavičku,my jsme železničářská rodina,tchán dokonce takovou lokomotivu řídil,můj muž už tu elektrickou,no a já jsem prodávala ty jízdenky,a strkala jsem je do toho vercajku,který později nahradily počítače,ale tu vůni nádraží a horké páry nám tu občas přijede připomenout výjezdní parnička,a my jen nostalgicky vzpomínáme.Díky za připomenutí.
Alena Vávrová
5.1.2015 20:18
Opět moc krásné vzpomínky, které ve vašem podání oživí i spoustu nostalgie u vašich vděčných čtenářů...
Marie Magdalena Klosová
5.1.2015 20:09
A nejen písnička,ale i Vaše půvabné vypravování a vzpomínky.Ty "staré časy" UMÍTE báječně!A můj vnouček je také celý bez sebe z mašinek.Jde to napříč generacemi.
Zuzana Pivcová
5.1.2015 18:53
Ani nevíte, jak moc jste mi připomněl dětství, kdy nás maminka vzala vlakem na výlet (tatínek byl nemocný). Auto jsme samozřejmě neměli a autobus některým směrem moc nejezdil. V Českém ráji platil vlak. Jednou mi coby holce spadla při koukání z okna saze do oka a dostala se pod víčko, to bylo něco, starší sestra mi ji nakonec vyndala rohem kapesníku. Nahoře na Rujaně mají nostalgickou trať, kde je i nádraží, vlak, vše jako v zašlých časech. I když je to jen retro, ráda jsem se tudy projela.
Hana Rypáčková
5.1.2015 18:50
Moc ráda se zase někdy svezu párou.Aspoň na Křivoklát. Kafemlejnek ani letos nejezdil- finance chyběly...Naposledy asi 2012 v Novém údolí na Šumavě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA