Vzpomínky na zimu našeho mládí
30. 12. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miluše Převrátilová
30.12.2014 09:02
Krásná vzpomínka na dobu minulou, nikdy nezapomenu na kachličkovou modrou pec své babičky. Bylo to místo, kde jsme se jako děti nahřívaly, hrály a i spaly, občas bylo tepla až příliš :-) A to velké množství sněhu, ze kterého jsme my děti stavěly tzv. iglú ... ano, ráda jsem si zavzpomínala, díky Evo.
Zuzana Pivcová
30.12.2014 07:25
V Podkrkonoší bývaly krásné zimy, i když jsem bydlela ve městě, v okolí bylo dostatek příležitostí užít si zimní zábavy. Na to vzpomínám ráda. Ale studených bytů jsem si užila až do dospělosti a to už bylo horší. S nízkou imunitou jsem byla věčně nemocná. Zato Bertík se raduje. A takhle dokážou vyvádět se sněhem i kočky!
Jitka Chodorová
29.12.2014 23:09
I já se přidávám svou troškou do mlýna,sice jsem dětství a mládí prožila ve městě,ale měla jsem na vsi babičky,pamatuji na teplou pec,na vlhké peřiny,zastlané v komoře,prostě naše dětství ve vzpomínkách se nám dnes zdá kouzelné a pohádkové.Díky Evo za krásnou vzpomínku.
Alena Tollarová
29.12.2014 22:57
Krásná připomínka opravdové zimy. Při vzpomínání už ruce ani nohy tolik nezebou. Taky si vzpomínám na probouzení, kdy v kuchyni ve kbelíku byla zamrzlá voda. Maminka nám postel vyžehlika a do toho teplého pelíšku jsme zalezly a musely se starat svým teplem o udržování toho teplíčka. Teplo od kamen bývalo úplně jiné než to radiátorové ... taky vzpomínky na uklízení uhlí do sklepa, pak chození pro něj s uhláky, vyhrabávání popela z kamen, přikládání uhlí a začouzené stěny za kamny dostanou jiný nádech ... díky za pěknou připomínku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA