Na sněhu - kompenzace expozice

Na sněhu - kompenzace expozice

4. 1. 2015
fotografování
Autor: Radovan Cakl
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Radovan Cakl
Děkuji za zájem o článek. Hani, kompenzace expozice kromě správného podání bílé barvy zajišťuje hlavně prokreslení detailů v podexponovaných, tmavých, a nebo přeexponovaných, sluncem přezářených partiích, které by jinak byly bez kresby. Naproti tomu vyvážení bílé zajišťuje správné barevné podání celého snímku, které záleží na typu osvětlení (slunce, zatažená obloha, žárovka...). Jeho uživatelským nastavením můžeme ovlivnit teplotu podání barev. Zdeni, s tím Do plusu při slunečné obloze se musí opatrně, a po snímku zkontrolovat histogram na displeji foťáku na přepaly. Snad se k tomu histogramu dostanu už v příštím článku.
Zdenka Žichovská
Úplný začátečník nejsem, něco málo snad už umím, přesto mě Vaše kurzy oslovily. Už jsem začala zlepšovat archivaci, připsat k datu na složce "klíčové slovo" je dobrá rada. Kompenzaci expozice používám - většinou fotím v režimu P, ale sníh mi nevycházel pěkně, tam jsem používala sc.. režim. Opravdu jsem netušila, že na sněhu se musí do plusu. Dnes nám od rána napadlo asi 30cm, tak to zítra vyzkouším. A malá prosbička, jestli byste k tomu příštímu mohl přidat něco o vyvážení bílé.
Hana Rypáčková
Jsem moc ráda za učení.Už jsem se na to vyvážení bílé dívala,ale starší člověk to má ztížené, zamlžené brejle, upadne rukavice, a do toho hlídat expozici. Ale zase máme víc času.Takže do plusu na zářivé ploše, do mínusu na tmavé cíle/ protisvětlo/. Těším se na další...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%