Když se mi zdá o moři

Když se mi zdá o moři

19. 1. 2015

Pár slunečných rán

pod křídly kormoránů,

pár vlahých večerů,

co protáhnou se k ránu.

A moře píseň zpívá,

trochu se taky chvěje,

když potkáme se,

tak nejsme bez naděje.

Otevře svoji náruč

a šeptá slůvka sladká

a já k srdci svému

odemknu zadní vrátka.

Budeme spolu tančit

a námořníkům mávat,

a o takových chvílích,

nechám si zatím zdávat.

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
Dobrý večer, mám čas a tak se vracím k starším příspěvkům....Jitko, kam jsi se nám ztratila?? Musíme se domluvit na tom moříčku ! O.K.?
Vladka Steinová
Dobrý den, Jitko,krásně vyjádřeno.
Olga Štolbová
Ahoj Jíťo, krásná, krásná, krásná. Určitě se do té náruče ještě přitulíš, jen to nevzdávej. ***
Jitka Chodorová
Děkuji děvčata za komentáře,ale ani Zuzčina intuice a nabídka Vandy není k zahození.Díky,díky,díky...
VANDA Blaškovič
...jo Zuzko, myslím že máš správnou intuici a setká se nás tam víc...všechny víme o koho se jedná..:)) bude to fajn a budeme tančit a mávat těm zemitým námořníkům toulavým...:)
Zuzana Pivcová
Píšeš o své touze po moři často, ale vždy v tom zazní opět nový prvek, nová struna. Možná, že nezažiješ přesně to, o čem tu sníš (např. já už večery, které protáhnou se k ránu, ani nemusím :-)), ale k moři doputuješ. A to podle mé intuice už letos!! Co říkáš, Vando?
Jana Šenbergerová
Když čtu tvoje verše, Jitko, uvědomuji si, jak moc jsem se vzdálila moři v nás. Někteří ho v sobě nosí dosud, jiným stačí odsolené deště., studánka, bystřinka, říčka, maximálně klidná hladina rybníka, jezera nebo přehrady. Moc ti to moře přeji. :-)
Soňa Prachfeldová
Jitko , na co moc myslíš, o tom se Ti zdá, přeji Ti, aby se Tvůj sen vyplnil, nejlépe již letos.
Jarmila Peerová
Hučení moře,západ slunce,sklenka moku dobrého v jedné ruce,v druhé držíš ruku blízkého člověka,srdce láskou přetéká a oči slzí,nad tou božskou nádherou...To mám před očima po přečtení Tvé krásné básně.Tak se má užívat ten báječný čas u moře a to Ti Jituško z celého srdce přeji..nejen snít,ale i konat.
Hana Rypáčková
To těšení je taky hezké....Ale rychleji to tam utíká...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%