Moji ptačí kamarádi
20. 11. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
20.11.2015 13:20
Jituško, to já vím, ale tak jak jsem psala na zahradě krmíme celoročně a máš vidět, co nosí mladým do hnízda. Takže zahradu stačí čistit od hmyzu i když jsou nakrmení. Zahradu máme skoro kilometr od bytu a tak i když jim nasypeme, když tam jsme a mají hody, když tam nejsme musí se postarat sami. A je jich tam docela hodně, na všechny se třeba ani nedostane. Slunečnic spotřebujeme velké množství, to je fakt.
Alena Tollarová
20.11.2015 12:52
Čim čim čim, čimčarara ... dříve se říkalo je jich jako vrabců a dneska už je nouze i o ně. Elena to má dobré, já musím vzít zavděk sídlištěm, takže i těmi vrabčáky. Jednou jsem ležele s horečkou a na balkón přiletěl pestrobarevný ptáček. Koukala jsem jako zjara, kde se tu vzal, ale fakt tam byl.
Eva Mužíková
20.11.2015 12:50
Také už mám delší dobu nakoupeno pět kilo slunečnice a pšenice. I když bydlím v sedmém patře, naučil se sem létat párek hrdliček, pro které mám tu pšenici. Ale jsou vybíravé, když mají možnost, hned vyzobou slunečnici a přenici kašlou. Proto mám na šňůře pověšenou petku s malým plastovým talířkem, na který si nedokážou sednou a sýkorky mají dostatek. Do parku nosím totéž, je tam místo, kde vede v zemi horká roura a tak je stále suché. Tam nejen já, ale lidé z okolí celou zimu přinášejí krmení. Hemží se to tam vrabci, kosáky, hrdličkami, radost jen pohledět.
Marie Novotná
20.11.2015 12:43
Je,kde se to tu vzalo,já to včera upravovala a chtěla ještě přidat fotky a ono je to už zveřejněno.Je to článek z loňské zimy.Tak to se musím polepšit v vkládání a být více pozornější.Ani to nevím,že jsem klikla na zveřejnit.Děkuji za komentáře.
Zuzana Pivcová
20.11.2015 11:51
Vzpomínám na sídlo archivu v karlínské Invalidovně, kam se z nedalekých žižkovských strání slétalo množství zpěvných ptáčků. Ode mě byli naučeni na slunečnicová semena. V parku věšeli lidé na větve stromů uzpůsobené plastové lahve se zobáním. Teď se mi po nich stýská. Ještě, že jsou všude lidé jako tady Maruška nebo Lenka a Jíťa, asi díky nim se vrátili i ti skoro ztracení vrabčáci.
Elena Valeriánová
20.11.2015 11:27
Máme tři krmítka, jedno na zahradě - tam ptáčky krmíme celoročně, v zimě aby neměli hlad a ve zbývající části roku abychom je mohli pozorovat. A je to lepší než televize. Zvonci, pěnkavy, sýkorky, strakapoud, hrdlička, dlask - jen si vybrat. Pak máme krmítko na dvorku, tam jim sypeme od podzimu do jara, mám radost když se mi tam ukáže červenka. A to třetí krmítko to máme jako kukátko do ptačího světa před oknem v obyváku, tam sypeme jen v zimě. Ale to je pak ptačí tanec a vůbec jim nevadí, že je kousek od krmítka cesta. Tam nám s oblibou chodí stehlíci, mají krásné zbarvení a na hlavičce červenou čepičku, no a samozřejmě sýkorky - modřinky, babky, koňadry. Někdy přiletí pták, u něhož musím pátrat v moudrých knihách, co je zač. Zapomněla jsem na veselé kluky - vrabce. Těch máme už taky dost, jeden čas jich bylo poskrovnu. Hezky napsaný článek z ptačího světa.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA