Zimní cestička do školy, aneb
Vzpomínka na velkého herce
17. 9. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
19.9.2015 19:25
Jen Václavko,vzpomínej, Tvé vzpomínky bývají neobvyklé a Tebou přitažlivě podané.Zdravím.mm
Alena Várošová
19.9.2015 18:49
Vando,,ráda jsem si přečetla až do konce Tvoje vyprávění o panu herci Čepkovi.Moc krásný příběh ze skutečnosti.Také jsem si ze zaujetím přečetla skvělé komentáře všech děvčat,děkuji.Jen vzpomínky zůstanou.
Jitka Chodorová
19.9.2015 17:03
Ano Vando, jako vždy poutavé vyprávění,i když se smutným koncem. Byl to opravdu pan Herec, čest jeho památce.
VANDA Blaškovič
19.9.2015 14:48
Děvčata, vaše komentáře mne potěšily. Děkuji. Bylo to nezapomenutelné setkání. V ČT jsem se setkala s více zajímavými lidmi. Nikdy mne nenapadlo, že bych tyto příhody dávala na papír a že by se ostatním snad i líbily. Právě jsem si vzpomněla, jak jsem.......ale to se nechte překvapit...:)
Hana Šorejsová
18.9.2015 02:18
Ano, Petr Čepek byl jeden z nejlepších českých herců. Avšak jak píše níže paní Jana Kollinová, stával se sklopenou hlavou. Byl velmi plachý a s lidmi se nebavil. V letech 1983 až 1988 byl pronásledován kulturními cenzory a ujížděl z Prahy do Činoherního klubu v Ústí nad Labem, tam se cítil volněji. V letech 1983 a 1985 natočil nejvíce filmů :
1983 Jára Cimrman ležící, spící, O statečném kováři, Putování Jana Amose, Slavnosti sněženek, Tři veteráni
1984 Bambinot, Prodloužený čas, Rozpuštěný a vypuštěný, Všichni musí být v pyžamu
1985 Vesničko má středisková. "Byl velmi zamlklý, tajuplný herec s temným pohledem." To je rčení pana Jana Kačera, s kterým se velmi kamarádil. V historii českého divadla a filmu bude vždy patřit mezi nezapomenutelné a nejlepší herce.
Naděžda Špásová
17.9.2015 13:50
Hezky napsané. Petra Čepka jsem měla taky moc ráda. Sníh je bohužel už jen v naší paměti.
Vladka Steinová
17.9.2015 12:25
Paní Kollinová, píši ještě k Vaší recenzi, mimochodem velmi poučné.Víte, kdyby se v TV míně vařilo, střílelo a nadávalo, kdyby se více promítaly inteligentní , hodnotné a umělecké filmy, bylo by to fajn. Nejlépe je na tom v tomto směru TV ART, tam se občas objeví hodnotné filmy.Lekce FAUST od p.Švankmajera uvedla TV asi pčed 3,4 roky.Petr Čepek za tuto roli obdržel Českého lva, ale již jen IN MEMORIAM,přebírala tehdy jeho manželka. Chci Vám napsat, že si můžete koupit DVD Lekce Faust, podívejte se na net na Heuréka, kde je DVD lacinější, cena je tak od 190 do 260 Kč. DVD vlastním, neb jsem takový filmový "maniak," celý svůj život sbírám poznatky,vše o filmu, na studiích jsem chodila na všechny filmy do Ponrepa, i do dalších kin, nic mi neuniklo. Tedy ještě v dobách, kdy nebyl žádný internet.Hodně mi utkvělo v hlavě,dost toho vím, a stále si znalosti prohlubuji. Přeji Vám pěkný den.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA