Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Zdenka Jírová
21.5.2015 01:43
Rozvařené brambory samozřejmě polévku či omáčku zahustí, ale ta lžíce opečené suché mouky jí dávají nezaměnitelnou a charakteristickou chuť. V tom je trochu rozdíl.
Naděžda Špásová
7.3.2015 13:16
Jak říká paní Eva, pořád se učíme. Já moc zahuštěných polévek nevařím, vlastně jen bramboračku a dršťkovou z hlívy nebo václavek ( z těch je výborná) a dělám jíšku klasickou na sádle. Tu od paní Zdenky určitě vyzkouším. Dík za tip.
Soňa Prachfeldová
1.3.2015 18:26
Když naši milují takové ty hutné polévky , pokud je velké množství, zahušťuji a některé ne, jako z dýně hokaido, ta je velmi chutná a hustá, nebo čočková a paní Kolinová prozradíte recept ?
Eva Mužíková
27.2.2015 20:28
Člověk se stále učí... o hrašce jsem opravdu neslyšela, hned jsem se koukla na internet...Zuzko, dík za typ. Já mám ráda polévky, ve kterých doslova lžíce stojí, čirý vývar skoro nepozřu...
Zuzana Pivcová
27.2.2015 19:53
Já místo jíškou zahušťuji polévky Hraškou, směsí z hrachu a z obilovin kukuřice, rýže a jahel, dá se použít i na obalování masa nebo sýra atd. místo trojkombinace, ale myslím, že se po ní také nehubne! :-)
Jana Šenbergerová
27.2.2015 16:38
Guláš nezahušťuji. Používám takové množství cibule, že se po jejím rozvaření zahustí sám. Bramboračku zahušťuji tak, že část brambor rozmačkám. Do česnečky nebo zeleninových polévek přidávám pohankovou lámanku nebo pohankové klíčky, které není třeba vařit. Čím méně mouky, tím lépe. Přibírám z ní víc než z tuků. Každá určitě máme takové vychytávky, které se nám nejvíc osvědčily.
Marie Novotná
27.2.2015 16:27
Také občas používám bramboru-i do guláše.Je to rychlé a jednoduché.
Zoja Sedláčková
27.2.2015 14:55
Tak já nepoužívám ani tu mouku ale na jemno nastrouhané brambory. Úplně se rozvaří a zeleninovou polévku zahustí. A trocha másla být musí, kvůli živinám rozpustným v tucích.