Ilustrační foto: pixabay.com
Novoroční polibek paní hostinské
2. 1. 2020Stolní společnost Fanouše Hovorky je opatřena čtyřmi ženami. Jenom jedna je volně ložená, tři další patří k manželům přítomným v partě. Při jakékoliv oslavě se poručí runda, chlapi si podají ruce a ženy jsou políbeny. Za deset let pospolitosti bylo těch polibků několik tisícovek.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
6.3.2015 08:45
Hezká milá povídka, Fanouše je mi trochu líto, jen na čelo, snad bude aktivnější !
František MENDLÍK
6.3.2015 07:54
Svého času jsem v časopise Železničář publikoval seriál. Vyšlo celkem šedesát dva dílů! Psal jsem za honorář tři sta padesát korun za jeden díl. Musel jsem ovšem psát do mustru. Kresba v záhlaví byla pořád stejná, bylo to jakési logo. A musel jsem se trefit do počtu slov a mezer. byla to obrovská škola. Zkrácený příspěvek musel mít hlavu, patu a pointu. Takže to byly vlastně rozšířené anekdoty. Jednom mi v jednom čísle díl seriálu neotiskli kvůli místu. A redaktor Harák mi lakonicky sdělil:,, Fanouši nezlob se, v příštím čísle ,,Mendlíkovka" nebude!
Hana Šorejsová
6.3.2015 07:53
Františku, Vaše povídky čtu pravidelně, a máte dobrý jazyk český a hlavně vždy pobavíte laskavým a milým humorem. Pokračujte určitě dál ! Díky.
František MENDLÍK
6.3.2015 07:46
Vážená paní Klosová. Upozorňuji, že píši pořád stejným stylem, ukovaným za léta dopisovatelské činnosti. Také mám v podstatě nekonečnou zásobu příběhů a to šufle vyprazdňuji a pořád dna nevidím. Mile mne překvapila Vaše poznámka. Hřeje zejména od lidí v minulosti ne zcela mi nakloněných. Díky!
Zdenka Jírová
6.3.2015 00:08
Hezká tradice, na Silvestra jsme se líbali s celou restaurací, to nebylo nic nenormálního. Jinak by to ovšem nešlo.
Marie Magdalena Klosová
5.3.2015 22:21
Pane Mendlíku,přiznávám otevřeně,že mě Vaše texty moc nebavily,a tak jsem se jim vyhýbala.Dnes jsem se do tohoto začetla s chutí a vůbec jsem nepomyslela,ačkoliv tušila,že čtu "Mendlíka"! A líbil se mi.Zdravím.
Zuzana Pivcová
5.3.2015 20:51
Jak se říká, "kdo pozdě chodí, sám sobě škodí". Ale myslím, že jste zase o tolik nepřišel! A tahle změna ve Vašem vyprávění směrem k osobnějšímu se mi vyloženě líbí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA