Novoroční polibek paní hostinské
Ilustrační foto: pixabay.com

Novoroční polibek paní hostinské

2. 1. 2020

Stolní společnost Fanouše Hovorky je opatřena čtyřmi ženami. Jenom jedna je volně ložená, tři další patří k manželům přítomným v partě. Při jakékoliv oslavě se poručí runda, chlapi si podají ruce a ženy jsou políbeny. Za deset let pospolitosti bylo těch polibků několik tisícovek.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.3 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Hezká milá povídka, Fanouše je mi trochu líto, jen na čelo, snad bude aktivnější !
František MENDLÍK
Svého času jsem v časopise Železničář publikoval seriál. Vyšlo celkem šedesát dva dílů! Psal jsem za honorář tři sta padesát korun za jeden díl. Musel jsem ovšem psát do mustru. Kresba v záhlaví byla pořád stejná, bylo to jakési logo. A musel jsem se trefit do počtu slov a mezer. byla to obrovská škola. Zkrácený příspěvek musel mít hlavu, patu a pointu. Takže to byly vlastně rozšířené anekdoty. Jednom mi v jednom čísle díl seriálu neotiskli kvůli místu. A redaktor Harák mi lakonicky sdělil:,, Fanouši nezlob se, v příštím čísle ,,Mendlíkovka" nebude!
Hana Šorejsová
Františku, Vaše povídky čtu pravidelně, a máte dobrý jazyk český a hlavně vždy pobavíte laskavým a milým humorem. Pokračujte určitě dál ! Díky.
František MENDLÍK
Vážená paní Klosová. Upozorňuji, že píši pořád stejným stylem, ukovaným za léta dopisovatelské činnosti. Také mám v podstatě nekonečnou zásobu příběhů a to šufle vyprazdňuji a pořád dna nevidím. Mile mne překvapila Vaše poznámka. Hřeje zejména od lidí v minulosti ne zcela mi nakloněných. Díky!
Zdenka Jírová
Hezká tradice, na Silvestra jsme se líbali s celou restaurací, to nebylo nic nenormálního. Jinak by to ovšem nešlo.
Lidmila Nejedlá
Hezká epizoda a z jiného soudku.
Marie Magdalena Klosová
Pane Mendlíku,přiznávám otevřeně,že mě Vaše texty moc nebavily,a tak jsem se jim vyhýbala.Dnes jsem se do tohoto začetla s chutí a vůbec jsem nepomyslela,ačkoliv tušila,že čtu "Mendlíka"! A líbil se mi.Zdravím.
Zoja Sedláčková
Hezké a laskavé povídání. Moc se mi líbí.
Zuzana Pivcová
Jak se říká, "kdo pozdě chodí, sám sobě škodí". Ale myslím, že jste zase o tolik nepřišel! A tahle změna ve Vašem vyprávění směrem k osobnějšímu se mi vyloženě líbí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%