Jaro se ukáže

Jaro se ukáže

8. 3. 2015

Slunce rozehnalo šedivé mraky,
roztál sníh, co v noci na zemi pad,
ač dosud neslyšet zpěvavé ptáky,
jaro se ukáže zakrátko snad.

Rozkvetou kytičky, co spaly pod sněhem,
v trávě to začne hrát barvami všemi,
i tváře lidiček zazáří úsměvem,
a ptáci zakrouží nízko nad zemí.

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Denně chodíváme ulicí mezi rodinnými domky a kocháme se raným jarem. Bělostné sněženky, oranžové, fialové a bílé krokusy, sluníčkově žluté talovíny i různobarevné petrklíče nás vždy dobře naladí. Už brzy jich bude všude plno, tak si jich užívejme a k tomu se usmívejme.
Marie Magdalena Klosová
"A trocha po-e-z-ie,nikoho ne-za-bi-je ! /J.Suchý
Hana Rypáčková
Dnes jsem viděla jaro.Dojela jsem si na zahradu po truhlíky a kvetlo tam vše jarní, co má.Dokonce na teplém a chráněném místečku podléšky vykvetly! Hned bych se byla pustila do práce, ale rozum zvítězil...Ptáci se vyloženě přeřvávali..
Eva Mužíková
Kéž by to již bylo tak pane Horenský, Vaše nádherná a pohodová básnička snad jaro přivolala...
Libor Farský
Mne také. Už se nemohu dočkat.
Lidmila Nejedlá
Prosté, hezké, nadějné...potěšilo mne.
Alena Várošová
A myslíte pane Zdeňku,že se budou všichni usmívat,kéž by to tak bylo,jak píšete.Těch co se usmíváme i za deště je málo,,těch škarohlídů je víc.Ale moc milá a něžná poezie.
Hana Šorejsová
Je to kratinké, ale velmi milounké, tak jak k jaru patří, s vnoučaty pozorujeme ptáčky, a mnohde vylezly na travičku sedmikrásky, jaro je krásné. Zdeňku díky !
Soňa Prachfeldová
Už některé kvetou a ptáčci už krouží s písničkou, po ránu je vidím z okna ložnice Pane Zdeňku už je to tady :-)
Zuzana Pivcová
Včera ráno, když jsem šla z domova, jsem v sídlišti slyšela takové štěbetání, že jsem si říkala: To už se opravdu ozývá jaro. Kytky už asi také kvetou, tak teď už jen ty úsměvy lidiček. U mě jste to básní trochu ovlivnil!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%