Máme rádi fotografování:
Hledáme "markant"
6. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Libánský
7.3.2015 20:37
Je pravda, že jsem se učil u odborníků jako je pan Pavel SCHEUFLER v záhlaví rubriky a dalších renomovaných fotografů.. Možná, že umím něco lépe pojmenovat, ale největší hodnotu má dobře udělaná fotka. A takové vy, Radovane, umíte.
Miluše Hasenohrlová
7.3.2015 19:47
Radku, musela jsem to trošku "odlehčit", protože otázka fotografování je moc vědecké téma :-)))
Miroslav Štorch
7.3.2015 13:26
Radek je od slova raditi :-) A Radek nejen radí dobře ale upozorňuje i na výborné rady jiných. Je to prima, když to někdo jiný vyhledá. Když chci fotit snímek, aby byl zvýrazněn objekt v popředí, tak si můžu, ale nemusím koupit širokoúhlý objektiv :-) Ale kdo má rád fotografování, tak do toho pár tisícovek investuje.
Zdenka Žichovská
7.3.2015 11:26
Kopeček vytvořil krtek včera na chodníku před naším panelákem. Vrátila jsem se pro foťák a potom obíhala kolem kopečku na chodníku mezi paneláky, klečela, seděla…………. Však ty kalhoty potom vypadaly. Vzhledem k tomu, že pravá ruka je zatím jen minimálně funkční, měla jsem problém i se zvládnutím fotoaparátu. Radku, děkuju za zhodnocení mých pokusů, přijímám každou dobrou radu, takhle se naučím nejvíc.
Radovan Cakl
7.3.2015 09:35
Miluško, Tvé poznání má jednu nevýhodu. Když Tě někdo plácne přes markant, nemůžeš ho žalovat za obscénní chování ;-)))
Radovan Cakl
7.3.2015 09:32
Jiří, dík za komentář. Určitě máte (nebo máš?) pravdu, také jsem to zaregistroval, ale je to fotka převzatá z originálu článku. Třeba chtěl mít autor právě toto pozadí, průchod tak výrazné postavy ho zaskočil a chtěl ho tam zachytit, kdo ví?
Radovan Cakl
7.3.2015 09:14
Zdeni, Jiří L. je profík, možná mne opraví. Nejblíž k tomu má poslední fotka, ale vypadá to na ohnisko 35 - 50mm. Asi by to chtělo širší ohnisko, přiblížit se, aby jedna krtina byla dominantní a ze sníženého pohledu. Krtina by měla zabírat větší plochu a ostatní krtiny (a můžou být i rozostřené, aby ta první víc vynikla) v perspektivě menší. U snímků krajiny je žádoucí ostré od markantu až po horizont. Na takovéto snímky jsou dobré zrcadlovky s výklopným displejem, ať si nemusíš lehat.
Jiří Libánský
7.3.2015 08:17
To je velmi přínosný článek. Na škole jsme to nazývali "figura" i když to většinou není nic živého. Skutečně je pravda, že bez podobného výrazného prvku může být na vyhození i snímek velmi půvabné krajiny.
K zajímavému snímku černého nacisty bych poznamenal, že by neměl utíkat ze záběru. Před tváří by mělo být víc místa než za týlem. Ale zase je ukázkově umístěn v "zlatém řezu."
Hana Rypáčková
7.3.2015 08:15
Zdeni, krtek nezahálel.Ale na markant by sis asi musela lehnout na zem??
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA