Nade mnou mraky se rozplynuly
a vykouklo čisté nebe.
Vím, že roky už uplynuly,
ale já vidím jen tebe.
Přicházíš, slunci zaslíbený,
jdeš blíž a žádný únik není.
Jsou jenom tvoje silné paže
a s touhou velkou jdeme v lože.
Vidím tě, jako bys tu ožil,
krev horká vlévá se mi do žil.
Líbáš mě, svět se celý mění,
škoda však, je to pouhé snění.
![Snění](/images/03d82290_201503161008217.jpg)
Snění
16. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
17.3.2015 17:12
Paní Hanko,nádherně jste vyjádřila své city a lyrika je tu především od toho."Rozborů"básní jsme si ve škole užili až dost.
Jiří Libánský
16.3.2015 18:16
Prostá myšlenka, srozumitelně vyjádřená v rytmicky čistém a příjemně melodickém verši. Výrazná pointa koncentrovaná až do posledního řádku přidává na hodnotě.
Snad jen "jdeme v lože" je poněkud archaické ve srovnání s ostatním textem. Když třeba napíšete "na naši touhu čeká lože", nebo podobně, čtenáři je jasné, kde oba skončíte a archaismu se vyhnete.
Omlouvám se, že jsem takový hnidopich, ale některé básně mi stojí za to, abych se nad nimi trochu víc zamyslel.
Alena Várošová
16.3.2015 11:48
Moc hezké Hani,kéž by se Vám to snění vrátilo v minulost,což není možné a nebo raději změnilo ve skutečnost?Moc krásné a opět o lásce.
Zuzana Pivcová
16.3.2015 11:11
Hezká pocitově otevřená báseň. Představy jsou krásné, ale někdy trochu bolí. Škoda, že je nelze vždy raději nahradit skutečností.
Lidmila Nejedlá
16.3.2015 10:56
Zase verše o lásce a moc hezké paní Hano. Tak ať Vám snění dělá život hezčím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden
Tento týden bude vědomostní kvíz na téma "Názvy států". Tak schválně, jak na tom jste v zeměpise?
AKTUÁLNÍ ANKETA