Vítejte v Ruzyni
18. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zoja Sedláčková
19.3.2015 15:47
Výstižná reportáž z významného dne. A moc zajímavá práce, skoro ti ji závidím :-)
Lidmila Nejedlá
18.3.2015 23:51
Zuzko, ať se ti tam dobře pracuje. Jsi na pravém místě, protože jsi dobrá!
Zdenka Jírová
18.3.2015 22:32
Je dobře, že byl Vojenský ústřední archiv založen, jen díky němu můžeme najít své příbuzné, kteří zmizeli za 1. i 2. světové války a můžeme se dozvědět plno historických okamžiků, které by byly nenávratně ztraceny a to by byla škoda pro celý národ. O stěhování archivu vím asi rok, protože jsem chtěla právě něco zjistit o svém strýci, který padl v 1.světové válce. Zkusím svou žádost opakovat nyní.
Marie Magdalena Klosová
18.3.2015 15:52
Zuzko,klobouk dolů před Tebou a vším,co projde Tvýma rukama,respektive Tvým srdíčkem.Jsi skvělá.Vážím si Tě.mm
Jana Šenbergerová
18.3.2015 14:52
Při vší úctě k archivářům se nemohu zbavit myšlenky, jak by byl svět krásný, kdyby takové ústavy neměly proč existovat. I když jsem věděla, že u nás ústřední vojenský archiv je, netušila jsem, o jak zajímavou instituci jde.
Zuzko, ty jsi pro mě nejen archivářka, básnířka, kočkomilka, ale i reportérka velkého formátu.
VANDA Blaškovič
18.3.2015 09:34
Vojenský ústřední archiv! Do nedávna pro mne naprosto neznámá, nezajímavá a přiznám se i odtažitá instituce. A ejhle! Najednou u mne získala lidský rozměr, díky pomoci Zuzany a jejího kolegy. Jen ve stručnosti. Můj Táta bohém mi vždy vyprávěl, že můj praděda, jeho děda, pocházel z pětice bratrů, jako v pohádce, a všichni, ač ze skromných poměrů, byli nesmírně vzdělaní lidé. Raději se uskromnili v jídle a vše obětovali vzdělání…..Požádala jsem Zuzanu, zdali by se nepodívala do archivu na nejstaršího bratra mého pradědy s iniciálama A.V. To bylo překvapení! Byla nalezena i osobní složka, což mají, jak mi sdělila Zuzana, jen význačné a vážené osobnosti. Mons. A. V. byl první generální superior Čsl. armády v Praze. Byl muž velkého vzdělání. Ovládal řadu jazyků- mimo jiné i chorvatštinu – a měl též rozsáhlé filosofické a klasické vzdělání……..a další info si nechám na případný článek…….a zakončím autenticky z dokladu archivu: Bůh lásky a milosrdenství jistě mu lásku jeho k bližnímu splatí na věčnosti! A Tobě tímto Zuzano také děkuji!.... v tomto světě a na tomto portálu….:))
Alena Tollarová
18.3.2015 08:54
Zuzano, díky za tento článek. Zmínila jsi se, že jsi byla v souvislosti s Tvojí prací v Austrálii. Ráda bych se zeptala, zda jsi již o tom psala a v případě že ne, ráda bych si reportáž z té cesty přečetla.
Jiří Libánský
18.3.2015 07:45
Nebýt Zuzany, málokdo z nás by věděl, jak zajímavou a užitečnou institucí je Vojenský ústřední archiv.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA