Zdravá jídla, která
vlastně zdravá nejsou
4. 4. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
17.6.2015 00:44
Je to pravda, vím to již dlouho a Light potraviny obcházím obloukem. Přesvědčila jsem se, že není důležité vyhýbat se nebo naopak protěžovat nějaké potraviny za účelem zhubnutí. Jediným pomocníkem je všestranná výživa, ale v malém množství, nepřejídat se a ty "hutnější " potraviny si dopřát jen zcela výjimečně.
Zdenka Jírová
7.4.2015 00:45
Konečně rozumný přísun informací. Tento názor má již většina dietologů, jen se o něm ještě málo ví, protože pro supermarkety by se tak light produkty staly neprodejné.
Zoja Sedláčková
4.4.2015 13:49
Asi před čtyřmi roky jsem zjistila, že moje váha jde povážlivě nahoru. Nejprve jsem se uklidňovala tím, že mám na to věk. Když mi ale břicho začalo překážet při jízdě na kole a zavazování bot, řekla jsem si DOST! V té době jsem začala požívat program Jídelníček na stránkách www.kalorickétabulky.cz. Během 5 měsíců jsem zhubla 8kg a dostala se na svou váhu před násilným přechodem. Od té doby si ji udržuji. Věříte, že aby žena po šedesátce, měřící 160cm a vážící 53kg nepřibírala, stačí jí příjem 1200kcal denně? Tedy pokud neprovozuje nějakou pohybovou aktivitu. Třeba 250ml jogurtu 3,5%, 50g musli a jedno střední jablko představuje třetinu této dávky. Ale jíst netučné by mne nikdo nedonutil :-)
Jiří Libánský
4.4.2015 12:07
To jsou velmi cenné informace. A takových potravin by se našlo víc. Také málokdo ví, že může škodit nadměrná konzumace rajčat, vajec, mléka atd. I když dodržujete pitný režim, můžete to přehnat a vyplavovat si z těla cenné soli a minerály.
Kolem zdravé výživy je spousta různých mýtů, které vznikají na základě komerčních zájmů.
Zuzana Pivcová
4.4.2015 08:02
S tím souhlasím. Kalorie nepočítám, ale člověk, když chce, tak pozvolna sám vycítí, co mu dělá dobře a co méně. Různé návody a výzkumy, které se ostatně dost často mění (např. káva - zdravá či nezdravá) , mě moc nezajímají. Kdysi mi říkal někdo v NDR, že teď mají výbornou dietu FDH. Na dotaz, co to obnáší, mi řekl: Friss die Hälfte! čili Sežer polovinu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA