Mezi řádky
čtu tiše tvé lži,
tvé pravdy a výkřiky.
Tvé sliby toužící zpátky.
Čtu tvé nesplněné sny,
uvězněné v objetích.
Čtu dál mezi řádky,
jak hvězdy z nebe padají.
Jak sny mě spoutají.
A nikdy se osudu nevzdají.
Až skončí čtyřicet pět let
trvající čtení,
již nebudu číst mezi řádky.
Jen nechám marně plynout
zbylý čas,
pro každého z nás.
Jen já dobře znám tvé dva
různé světy.
Jen já vím, co komu chceš
brát,
Jen já vím, co komu sama
chci dát.
Čtu si...
20. 4. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
20.4.2015 18:50
Vladko, obdivuji Váš styl vyjádření všeho, co se ve Vás odehrává. Takto já v žádném případě veršovat nedovedu, vyplodím jen jednoduché rýmy a obsahu ani nemluvím.....obdivuji Vás.
Vladka Steinová
20.4.2015 16:57
Dobrý den, děkuji Vám všem za slova uznání, je to pro mě pocta i povzbuzení pro futuro.Vladka
Alena Várošová
20.4.2015 12:23
Krásná a současně i smutná,tesklivá báseň.zajímavá osudem i obsahem.Jde Vám to paníˇVladko ze srdíčka,ale věřte, vyjde sluníčko a bude líp.
Elena Valeriánová
20.4.2015 09:10
Krásná báseň, těch 45 let mě nevádí k tomu, že je to báseň z Vašeho života. Nenechávejte "marně" plynout zbylý čas, je to určtitě těžké, ale jde život prožít nejen žít. A Vám se to určitě podaří. Kdo umí takovou krásnou básničku napsat ten v sobě bude mít sílu.
Jitka Chodorová
20.4.2015 08:58
Vladko,úplně se s tebou ztotožňuji,však víme obě své,vid? Díky za krásnou báseň.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem