Mladý byl jsem a měl jsem rád ženy,
bylo tomu v řádu mnoha let,
pasti na mě měly nastražený,
chytil jsem se vždycky a to hned.
Pro životní pouť vybral jsem jednu,
a jen s ní jsem toužil zestárnout,
brali jsme se v letech, a to v lednu,
na obláčku lásky začli plout.
Rád jsem tomu, že se nám to daří,
těch třicet let cosi znamená,
na dveře když zaklepalo stáří,
nejsem stařec, není stařena.
Nejde o vzhled, roky umí svoje,
šedé vlasy, vrásky ve tvářích,
těší mě to, Jene, ta je tvoje,
ty jsi její, to ráj vytváří.
Jan o svém ráji
22. 4. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
22.4.2015 22:12
No to je krásné!!! Dnes jste mi vehnal slzy do očí.Nádherné vyznání.Já teď budu v sobotu už jen vzpomínat.Mohlo by to být 46.!!!Spolu jsme oslavili ještě 40.mm
Zdeněk Horenský
22.4.2015 21:43
Že je to v první osobě, jednou se autor může prezentovat jako bezdomovec a stejně vlastnit vilu či naopak, jako boháč a být chuďas, být alkoholik a psát o napravaném a naopak a tak podobně. Většinou je to ale vše o životě. QA hlavně, že to dokáže o něčem promluvit a něčím zaujmout. Za hodnocení děkuji.
Zdeněk Horenský
22.4.2015 21:39
Nelze psát jen o svém životě, jsou různé postřehy, jestli Jan, Franta, Matěj nebo Zbynďa atd. A stejně tak o ženách, jednou o Mařence, příště o Jarmilce či Soničce atd. Tak už to na světě chodí. Kdyby měl člověk ve všem prezentovat jen sebe, to by dopadlo!
Olga Štolbová
22.4.2015 21:08
Prima básnička, ale jak je to s tím Janem? Myslela jsem, Zdeňku, že je to o Vašem životě, ale líbí se mi. ***
Zuzana Pivcová
22.4.2015 19:32
Pan Zdeněk už je básník léta, tedy spíše textař k písním kapely. Vaše básničky mi jdou pořád trochu jako texty k folkovým kapelám.
Vladka Steinová
22.4.2015 17:07
Pane Horenský, povedlo se Vám to ! Mně se báseň moc líbí.Asi to nevíte, ale zraje ve Vás básník.Hodně zdaru!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem