Autoportrét: Lubomír Müller
Jarní fotopříběh: Co dokáže těhotná kapička jarní rosy
23. 4. 2015Kdysi hodně dávno, kdy minulost byla bez paměti, současnost byla mladičká a budoucnost se ještě ani nenarodila, země mluvila jazykem ohně a vzduch byl nasycen sírou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Hlobilová
24.4.2015 10:16
Krásná fota, příběh je zbytečně zdlouhavý. Ani mě to nebavilo číst celé. Mimo jiné hořec panonaký je ohrožený druh který kvete od července - září. Není tedy jarní květinou. Dokonce je chráněn vyhláškou MŽP a sběr jakýchkoliv částí rostliny je zákonem zakázán ! Co potom ta svatební květina ? Jinak jsou fotky nádherné.
VANDA Blaškovič
24.4.2015 09:37
Lubmírku, ty kluku ušatý, už dlouho vím, že jsi mistr nejenom múz ale i života....to hned tak někdo neumí. Tvoje fotografie i psaní jsou odrazem Tvého nitra...a to je famooozníííí....prima ! ahoj!....:)))
Lubomír Müller
24.4.2015 09:06
Vážené a milé, vážení a milí (neb jsou tu dámy i pánové), moc vám děkuji za ohlasy. Mohu vám říct ze srdce upřímného, že všichni jste tou životodárnou kapkou rosy, ať už chválíte, nebo připojujete kritické připomínky. Já za vše děkuji. Nevím, zda jsem profesionál. Možná poctivým přístupem k tvorbě, snahou o co největší dokonalost. Ale to jste přece i vy. Já jsem začal psát a fotit až v 52 letech, kdy jsem praštil s předešlým životem, který "nebyl můj" po stránce tvůrčí. Ze dne na den jsem udělal velký střih a začal si plnit sen, jenž ve mně dlouho klíčil. Našel jsem svou podstatu radosti a životního smyslu. Jako profesionál -jak tvrdíte, že jsem - bych se tím měl živit. Kéž by! Naštěstí jsou dcery už na vlastních nohou a manželka finančně soběstačná. Žiju skromně, ale šťasten a rád, naplněn optimismem tvorby a víry, že lidé jsou více dobří než zlí, že pochopí krásu kolem nich, kterou jsme všichni dostali jak Dar, a že se budou o ni starat. Zatím to ve světě víc skřípe nežli zpívá. Já chci zpívat vším, co dělám, a věřím, že jednou budou mít mé knihy i hudba úspěch. Jsem rád, že tady, mezi vámi na i60 se mi to tak trochu plní. Všichni tvoříte a je radost si pročíst i vaše práce nebo se podívat na vaše fotky. Milujte svůj život, své myšlenky a dělte se o ně s ostatními. Ať se vám to daří a krásné dny přeji, i když může být i zataženo. V duši, kde vládne slunečno, nemají bouřky a mraky žádnou sílu. Mějte v duši slunečno.
Alena Vávrová
23.4.2015 22:46
Krásné fotky a snad ještě krásnější průvodní slovo. Pro milovníky jara úplný balzám.
Marie Magdalena Klosová
23.4.2015 22:44
Báseň v próze zaznamenaná do kapky rosy.Nádherný vodopád slov a půvabných obrazů.Jaro v dokonalé kráse.Jste básník,malíř,zahradník a skvělý fotograf v jedné osobě.Díky za silný zážitek na dobrou noc.Přimlouvám se za 1.místo v soutěži.mm
Alena Tollarová
23.4.2015 19:31
Něžná, citlivá, poetická a až nedostižná výpověď o jaru. Jen ta babočka usedla na afrikán, nikoli karafiát, ale to je úplně nepodstatné. Autor je skutečný profesionál.
Hana Šorejsová
23.4.2015 18:56
Český jazyk je nádherně barvitý , melodický a Vy si s ním umíte pohrávat. Potom to vytváří libozvučné věty. Mnoho cizinců láká bohemistika pro její líbeznost a zvučnost. Vaše povídání mne zaujalo více než hezká fota, kapičky rosy jsme tu měli též krásné od pana Miroslava Štorcha. Ale tak hezky barvité povídání o kouzkech přírody a krásách jara tu doposud nebyly.
Zuzana Pivcová
23.4.2015 18:14
Někdo má hluboké citlivé nitro, ale zůstává v něm sám. Vy ho umíte otevřít a obohatit další lidi. To je obdivuhodné a velmi účinné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA