Autoportrét: Lubomír Müller
Jarní fotopříběh: Co dokáže těhotná kapička jarní rosy
23. 4. 2015Kdysi hodně dávno, kdy minulost byla bez paměti, současnost byla mladičká a budoucnost se ještě ani nenarodila, země mluvila jazykem ohně a vzduch byl nasycen sírou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
28.5.2015 14:43
Díky paní Peterkové mi tato krása neunikla, a navíc ji teď vidím úplně novýma očima. Pro mě povídání i fotografie nemají chybu. Jsem ráda, že autor zavítal na i60. Mě svou přítomností rozhodně potěšil.
Lubomír Müller
4.5.2015 18:24
Děkjuji Jaroslavo, Maruško, Radovane a vůbec všichni za krásné ohlasy. Ať vám jaro dodává radostné a kouzelné energie v každé kapičce rosy. ♥
Jaroslava Handlová
2.5.2015 20:35
Vstoupila jsem pokorně do posvátného chrámu přírody. Tajím dech, aby ten omamný zázrak nezmizel.
Něžné fotografie v jemných odstínech i zářivých barvách. Skutečná krása! Tak líbezný text by mohl pokračovat, a já bych se od něj neodtrhla. (Sem se budu ráda vracet).
Marie Michalcová
28.4.2015 10:48
Milý Lubomíre, krása, jako vždy...ano, zpívejte, i kdyby to mělo být jen sobě...každý jsme zde za sebe...ale věřte, že já Vás slyším. Zpíváte krásně, kouzelně a slyší Vás ti, co slyšet mají. S láskou Marie, KMM
Radovan Cakl
26.4.2015 10:22
Pane Lubomíre, práce kvapná, málo platná. Nezbývá mi, než se omluvit, předpokládal jsem vypadnutí několika písmen a neověřil si existenci rostliny s Vámi uvedeným názvem. Ponaučení pro příště :-)
Lubomír Müller
26.4.2015 09:02
Pane Radovane, děkuji za pozornost a upozornění. Nejsem florista, ale přesto si myslím, že můj bodlák je ostropes trubil. Všimněte si, jakou má pod květem "kulotivtou základnu", rovnoměrně e jemně hvězdicovou, zatímco bodlák ostropestřec mariánský má vlastní tělo ozdobené dlouhými a špičatými, pilovitými konci, které jsou na první pohled od těla bodláku ostropes rozlišitelné. Ale jak říkám, nejsem florista. Kdybych zde mohl připojit obrázky, bylo by to patrné na první pohled. Ale přesto díky za názor. Přeji krásný den.
Radovan Cakl
25.4.2015 18:55
Ještě si dovolím opravit jednu nepřesnost. Ten bodlák s fialovou čupřinou se jmenuje ostropestřec mariánský, ne ostropes.
Lubomír Müller
24.4.2015 12:58
Děkuji za opravu, paní Blanko. Asi je to opravdu nějaký druh pryšce, máme ho na zahradě, kvete koncem jara a informaci o hořci panonském jsem dostal z druhé ruky, sám nevěda, co to vlastně je za rostlinu. Po Vaší apelaci jsem si prohlédl botanické foto zobrazení a je to tak, jak říkáte. Bude to pryšec. Díky za opravu. Jinak "svatební kytice" není žádná skutečná svatební kytice, jen je to tak vyfotografováno, že to vypadá jako svatební kytice. A že Vás můj článek nebavil číst do konce mě mrzí. Já se vždy snažím, pokud něco začnu číst, dozvědět se všechno, co autor píše, abych si teprve potom udělal názor. Jenom tehdy, když je text sprostý, hloupý, urážlivý nebo prostě absolutní blábol, je mi líto času.
Blanka Hlobilová
24.4.2015 10:23
Ještě se omlouvám za chybu : mělo být hořec panonský. Dle mého je to pryžec. / možná chvojka /. Poznávejte rostliny.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA