Neváhejte, knihy jsou dnes
o patnáct procent levnější

Neváhejte, knihy jsou dnes
o patnáct procent levnější

22. 4. 2015

Všichni, kdo rádi čtou, budou mít žně. Právě startuje kampaň na podporu čtení s názvem Knihy mají zelenou. Připravena je řada unikátních akcí, slev a setkání s úspěšnými autory.

Jiří Dědeček, předseda Českého centra mezinárodního PEN klubu říká: „Číst je jako jíst, knihy jsou potravou ducha a kupují se v konzumu zvaném knihkupectví.“ Akci považuje za potřebnou, protože všechny, kteří se v této přetechnizované a zrychlené době věnují vydávání knih, je třeba podpořit.

„Nebýt čtenářů, my knihkupci a tedy ani knihy, neexistujeme,“ připomíná Martin Vopěnka, předseda Svazu českých knihkupců a nakladatelů. A právě ti chtějí čtenářům za přízeň poděkovat. Proto na 23. dubna vyhlásili akci, kdy budou tištěné knihy o patnáct procent levnější a lidé se ten den zároveň budou moci setkat s řadou spisovatelů.

„Patnáct procent je náš dárek čtenářům,“ uvádí Vopěnka. „Jsou to oni, díky jejichž přízni se náš obor navzdory dlouhodobému navyšování DPH a nedostatečné podpoře ze strany státu, udržel nad vodou. Naši čtenáři si svátek knih zaslouží,“ vysvětluje.

Akce Knihy mají zelenou se koná 23. dubna a provází ji akce v různých městech. Například v Mělníku budou od 16 hodin v knihkupectví Žabí doupě číst a besedovat se čtenáři Tereza Brdečková a Jiří Dědeček. V Kolíně od 15.30 hodin v knihkupectví Kosmas zase Emil Hakl a Václav Kahuda, v Benešově od 14 hodin v knihkupectví Daniela Jan Burian.

Další akce najdete na www.knihymajizelenou.cz.

knihy
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Hlobilová
Již od raného dětství miluji knihy. Čítávala jsem tajně s baterkou pod peřinou a maminka se zlobila, že si kazím oči. Dnes předčítám svým vnoučatům, nyní čteme " Malého Bobše " a já se vžívám do příběhu. Byla to má nejmilejší kniha v dětství, kdy jsem znala části kapitol zpaměti. Při přečítání zjišťuji, že se zaujetím poslouchají nejen dětí, ale i jejich rodiče. Vyzkoušela jsem i čtečku. Není však nad vytištěnou, voňavou knihu. Zelenou by měly mít knihy celý rok !
Hana Rypáčková
To je dobře.Pro mne ale je zlatá Šmidingerova knihovna.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%