V čele jdou Karel s Bedřichem,
rifle z Tuzexu pod břichem
a portrét Marxe Engelse,
se po chvíli jim pronese.
Vladimír nese Lenina,
májový průvod začíná,
kolem jsou děti s mávátky,
to je ten svátek nad svátky!
Z tribuny zní již mocný hlas:
Ať žije náš Sovětský Svaz!
S přesvědčením soudruzi tam stojí:
Proletáři všech zemí se spojí!
Slavili jsme 1. máj
4. 5. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
5.5.2015 19:52
Už ráno nám rozhlas proti baráku řval : Proč není obilí bez koukolu... Pak košile, tetelili jsme se zimou, seřazování, povely, průvody a pak rozchod a blažené mládí si teprve užívalo....
Alena Tollarová
5.5.2015 13:12
S republikou celou, jdeme za Angelou! Republice více dětí, to je naše předsevzetí! SEŠ, Ústí nad Labem, 1972 :-)))
Libor Farský
5.5.2015 12:36
Pro všechny studenty, kteří museli nést nějaký transparent či obraz významného osvícence marx-leninské ideologie to bylo na naší škole za trest, neboť museli být v průvodu až do konce.
Jana Drobňáková
4.5.2015 16:24
Teraz sa už tomu smejem, ale vtedy len vďaka dobrým kolegyniam som nebola v base. Čo som sa ja nareptala!!!
Marie Magdalena Klosová
4.5.2015 13:31
Naše 1.Máje byly bohužel ve znamení hromadných oslav až do revoluce.Jako kantoři jsme si jich užili,to mi věřte !!! Jen na jeden jsem šla dobrovolně a ráda,v roce 1968 v Olomouci,to ještě byla jakási naděje.
Libor Farský
4.5.2015 13:13
Když jsem chodil na stavárnu v Praze - (na Smíchově) měli jsme tak kovaného komouše za ředitele, že se končilo zase před školou a dělala se znovu prezence. Takže ani z 2 - 3 hodinového průvodu nemohl nikdo zdrhnout. To už jsem pak jako učitel v ČB nezažil, zdrhali studenti i kantoři hned, jak se zapsala absence na začátku. Jeden z nás -(již nepracující důchodce) nám držel místo v hospodě.
Zuzana Pivcová
4.5.2015 12:55
To opravdu bývaly otřesné oslavy. Školy s dětmi, v zimě několik hodin v dešti, na jazykové škole nikomu nezáleželo, paní ředitelka nám taky nařídila jít, neměli jsme se ke komu přiřadit, tak jsme stáli u ekonomky, a než jsme došli 200 metrů na náměstí, už nás několik zdrhlo. Přiznám se, že na 1. Máje jsem šla dobrovolně jednou, a to na jaře 1968, to nebyl v Budějovicích průvod, nýbrž jen shromáždění na náměstí, kdo chtěl. Bylo plno.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem