Jak jsem se učila meditovat
14. 4. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
15.4.2015 09:05
Já říkám:"Plyn,plyn, pak oheň" A děsím se , že při své roztěkanosti zapálím byt.Hlavně i od svíček!
VANDA Blaškovič
15.4.2015 07:57
Krásně jste to napsala, paní Šimková. Zasmála jsem se. Znáte pana doktora Eduarda Tomáše? Již se na nás pár roků dívá z oblaků...Dokázal skoro jen svojí přítomností provázet meditací. Jeho átmavičára je nedostižná....je to meditační technika sebedotazování. Stojí za to si přečíst některou jeho knihu, nebo se mrknout na internet. Jsem šťastna, že jsem patřila do okruhu jeho, troufám si říci, přátel.
Libor Farský
14.4.2015 20:51
Meditovat bych opravdu nedokázal, zato vyrobit z masa uhlí se mi povedlo už několikrát. Aspoň, že to berete s hřejivým humorem.
Soňa Prachfeldová
14.4.2015 19:40
Meditace s humorem, to je asi nejtěžší být chvíli sama se sebou bez myšlenek, přesně jak píše Zoja, také se soustředím na něco a občas se mi to i podaří.
Zoja Sedláčková
14.4.2015 15:13
Pěkný článeček, takhle občas dopadneme všichni. Chodím na jógu ale celkové usebrání je pro mne zcela nedostižné. A tak jsem se naučila něco jiného. Když mne pronásledují "otravné" myšlenky, vezmu si do ruky nějakou krásnou věc, nejlepší je nějaký květ, a snažím se alespoň pět minut soustředit jen na ni. Prohlížet si každý detail, představovat si nějaké aranžmá. Většinou se pak už dotěrné myšlenky nevrátí.
Zuzana Pivcová
2.7.2012 08:04
Hani, to, co východní filozofie chápe jako meditaci, pro většinu z nás Evropanů není dost dobře proveditelné. Myslím, že úplně stačí hezky se rozdýchat, v duchu poděkovat za všechno, co mám, a nechat věci plynout. Jakákoliv přirozenost, třeba i v podobě laické naivity, je lepší než nějaká snaha napodobovat nebo dodržovat něco podle pokynu. Zůstaňte veselá a svá, což nepochybně jste. Otevřu článek, podle stylu na první pohled poznám, že jste to Vy. A to je fajn.
Nina Šachová
2.7.2012 07:41
Hani, příjemné čtení, i já dělám moc věcí najednou a dopadnu úplně stejně jako Vy.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA