Jízda králů poprvé v Praze
1. 6. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
2.6.2015 12:03
Jízda králů je určitě krásný zážitek - jenže pro mne už - bohužel ne (dlouhé stání v návalu lidí už nezvládnu). Ale měla jsem potěšení i menší událostí: Kostelců je v ČR asi 30, města a větší obce se střídají v každoroční tradici: "Setkání Kostelců". Před 3mi lety jsme zájezdem jeli do KOSTELCE u Kyjova. Od batolat po seniory byli místní občané v krásných kyjovských krojích. Jde průvod všech hostů - místní v čele vedla starostka- též v kroji. Vysoká paní střed.věku - moc jí to slušelo ! Slavnostní den provází hudba, je mnoho kultury, výstav, dobrého jídla - v Kyjově teklo proudem i moravské víno. Prostě každý rok den = pohádka!
Zdenka Jírová
2.6.2015 00:07
Paní Vando, jako vždy jste velmi poutavě popsala tak krásnou událost, jakou byla Jízda králů v Praze. Muselo být ohromně zajímavé vidět to vše takhle zblízka.
Marie Foltýnová
1.6.2015 22:53
Na Jízdě králů jsem byla také ve Vlčnově.hýřilo to tam všemi barvami.K tomu ještě hezké počasí.Byl to pro mě krásný zážitek.Je dobré tyto tradice udržovat .Že se to konalo i v Praze,je pro mne příjemná novina.
Marie Novotná
1.6.2015 21:28
Před mnoha lety jsme byli na Jízdě králů ve Vlčnově.Úžasný zážitek se mi připomenul tímto krásným článkem.Vando děkuji.
Alena Tollarová
1.6.2015 20:32
No to tedy koukám. Jízdu králů jsem nikdy neviděla a počítala jsem s tím, že ani neuvidím. Budu muset sledovat, jestli to nebyla ojedinělá akce a bude se opakovat i příští rok. To bych si ji nenechala ujít. Muselo to být moc pěkné. Díky Vando
Jana Šenbergerová
1.6.2015 20:31
Hezky se s tebou Praha rozloučila, krásně jsi všechno nafotila, ale hradní stráž se mi líbí nejvíc. Moc jim to sluší.
Zuzana Pivcová
1.6.2015 19:47
Znám jednoho Angličana, který k nám jezdí pravidelně na Jízdu králů a Strážnické slavnosti. Úplně ty slavnosti miluje. Do Prahy by to měl snadnější. No, přiznám se, že jsem o pražské Jízdě králů předem nevěděla. Tak si teď můžu tak akorát prohlédnout pěkně barvité obrázky.
Elena Valeriánová
30.5.2015 08:42
Vando, hezké přiblížení. To musela být nádhera. Krásné, povedené reportážní fotky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA