Finanční gramotnost pod lupou
5. 6. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lidmila Nejedlá
6.6.2015 01:29
Haničko, určitě to byla potřebná beseda. V dnešní době je spousta všelijakých nabídek a vtíravost obchodníků a všelijakých naháněčů je vymakaná. Dokáží zblbnout a vše chtějí podepsat hned. Ostražitost je na místě. Jsi hodná, že se tak staráš.
Květoslava HOUDKOVÁ
5.6.2015 14:36
Já sice vím, že naletět může člověk každé generace, ale už jsem seniorka, tak mne zajímá tato generace. Tak třeba ti Šmejdi - jsou drzí, až agresivní, ale svůj podíl mají i senioři. Poučení a varování je dostatek - ale mnohé zajímá více kdejaký drb (např. jaké poprsí má zpěvačka?), ale na "výlet" jeli nepoučeni = naletěli (asi jejich "selský rozum" měl dovolenou??) - no a pak si stěžovali. A tak je to i v jiných situacích (půjčky, "levnější" telefon, elektřina atd.)! Telefonické nabídky = další možnost okrádání - nejen nabízeným zbožím, ale přímo tím hovorem.
Alena Tollarová
5.6.2015 13:53
Zajímavé téma. Bohužel asi na podobné přednášky chodí a radami i selským rozumem se řídí ti, kteří jsou schopní si uvědomit svou situaci a možnosti. Ti, kteří by to nejvíce potřebovali, sedávají úplně jinde a poslouchají rady úplně někoho jiného a pak se diví, že naletěli. A to se netýká zdaleka jen seniorů.
Zuzana Pivcová
5.6.2015 12:51
Informace je věcná a zvláště to shrnutí, na co si dávat pozor, je pro řadu lidí, pokud za sebe rozhodují sami, důležitá. Já se tedy naštěstí z tohoto výčtu zatím stala jen obětí trestného činu loupežného přepadení (viz příběh Zlatá neděle nedopadla...), takže jsem po stránce finanční ještě žádný průšvih neměla, ale být už dopředu slovně a hlavně vědomostně na různé nabídky připraven, je více než užitečné. Díky.
Květoslava HOUDKOVÁ
5.6.2015 08:14
Milá Hanko - dík za Tvůj článek. Včera jsem se v Praze zúčastnila Konference "Stáří sbližuje" - a mezi řečníky byl i pan Nacher. Každý řečník měl dobu 15 min., ale budu se s p.Nacherem kontaktovat - získám určitě nějakou ofic. propagaci a mohu doporučovat! Je opravdu dobrý - moudrý - a to senioři určitě potřebují !!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA