Ochutnali jste někdy artyčok?
12. 6. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
11.6.2015 21:37
Hmm, tady jedí i oči, mňam! Artyčoky jsem sama nikdy nevařila, ale v létě si je ráda kdekoli v přímořských zemích vždy aspoň jednou za pobyt ochutnávám. ŠMAKOUNa ale neznám, budu se těšit, až nám ho přiblížíš více. Pěkně naservírováno i nafoceno, Vando.
Jana Šenbergerová
11.6.2015 21:12
Aha, u nás se používá zřejmě místo mangoldu špenát, který je dostupnější. Děkuji!
VANDA Blaškovič
11.6.2015 20:51
Jano, blitva je vlastně náš mangold. Tedy něco jako špenát, ale větší listy. Tady z ní dělají bezvadné míšenice s bramborama, česnekem, olivovým olejem a mohou se přidat i čerstvé lusky fazolek.
Jana Šenbergerová
11.6.2015 20:10
Artyčoky znám, ale nikdy jsem je nejedla. Našla jsem, že blitva je teplý přílohový salát, ale ty ho uvádíš mezi zeleninou na zahrádce. Je to i název pro nějakou zeleninu?
Při čtení a pohledu na talíře se mi sbíhaly sliny. Ráda ochutnávám, co neznám. :-)
Zuzana Pivcová
11.6.2015 19:47
Artyčok jsem jedla již několikrát v "salátovně" v pasáži Florentinum, kde si návštěvník ze všech vystavených jednotlivin může nechat namixovat svůj vlastní salát. Napoprvé jsem se zeptala, co to je, protože tam už měli naporcované kousky, a pak jsem si ho ze zvědavosti dala. Od té doby už pokaždé. Jak by chutnal odděleně, nevím, ale asi ano. A Šmakoun s různými příchutěmi mívám docela často. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA